Nieuwsbericht Tijdelijke verhoging Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Gepubliceerd op: 09 juni 2020 15:45

Om woningeigenaren financieel extra te ondersteunen in de verduurzamingsplannen zijn de subsidiebedragen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) van het Rijk tijdelijk met 10% verhoogd. Dit houdt in dat u tot ongeveer 30% van de investeringskosten gesubsidieerd kunt krijgen.

Particuliere woningeigenaren
De subsidie is voor particuliere woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren. Kiest u ervoor dit te doen in de periode 1 juni – 31 december 2020 dan komt u in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.
31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag.

VvE's
VvE's die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen krijgen subsidie met het verhoogde tarief. De maatregelen zijn dan nog niet uitgevoerd en betaald, omdat VvE's hun aanvraag indienen vóór verbetering van hun gebouw.

Voorwaarden
De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd (zie: www.rvo.nl/seeh). Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging.

Vragen
Voor vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning kunt u terecht bij het energieloket van de gemeente: het Duurzaam Bouwloket. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/leiderdorp voor meer informatie of stel direct een vraag door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Komt u niet in aanmerking voor de SEEH-subdidie? Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en bekijk welke andere financiële ondersteuning er lokaal, regionaal en landelijk beschikbaar is.

GOED logo