Nieuwsbericht Troep! Wat kun je ermee?

Gepubliceerd op: 09 maart 2016 08:30


Op woensdag 16 maart zijn er een hoop leuke activiteiten in De Sterrentuin over troep (afval en rommel) en welke leuke, spannende en creatieve dingen je er nog mee kunt doen. Muziek, versiering, speuren, quizzen en mooie dingen maken... met afval! Geen vies afval, maar handige rommel die echt niet zomaar weggegooid hoeft te worden.

Zo is ook de BeestenBende aanwezig met een leuke zwerfafval-'run' waarbij je in het veld zo snel en goed mogelijk verschillende soorten afval moet 'knijpen' met de afvalknijper (een hele techniek) en die in de juiste afvalbak moet doen: is het echt afval of toch grondstof voor iets nieuws? Hoe goed ben jij?

Deelnemers mogen ook zelf 'troep' meenemen om te verwerken; denk dan vooral aan glazen potjes, plastic drinkflesjes, doppen en deksels, en verder alles dat schoon en veilig te gebruiken is. Ook leuk: je kunt op die middag je (oude) kleren waarop je uitgekeken bent ruilen met de kleding van iemand anders.

De activiteiten zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Vanaf 13.45 uur kunnen deelnemers zich melden in de entreehal van De Sterrentuin; om 14.00 uur start het echt. Kosten €2,50. Aanmelden (verplicht) en meer info op: www.natuureducatie.nl/activiteiten.

Tot ziens in De Sterrentuin!


Troep