Nieuwsbericht Tweede burgerbijeenkomst over groen aan de noordkant van Leiden

Gepubliceerd op: 18 januari 2012 00:00

De provincie organiseert een tweede droombijeenkomst onder het motto ‘Van droom naar daad’. Deze bijeenkomst wordt gehouden op woensdagavond 25 januari. De inwoners van Leiden-Noord, Poelgeest, Leiderdorp en het noordelijke buitengebied worden uitgenodigd om mee te denken over groen in hun omgeving. De bijeenkomst is in het NME-centrum Weidezicht in de Leidse Merenwijk (op het terrein van de Kinderboerderij, Parkzicht 100) en begint om 19.30 uur.

Tijdens de eerste drukbezochte droombijeenkomst  werd iedereen gevraagd om zijn droom voor het groen in het buitengebied en de groene verbindingen naar de stad te vertellen. Dit leidde tot honderden dromen en ideeën over allerlei onderwerpen. Tijdens de tweede bijeenkomst worden deze ideeën verder uitgewerkt. Waar moet zo’n struinroute precies komen? Hoe sluit het idee aan op andere ontwikkelingen? Hoe haalbaar is het project? Kan het direct uitgevoerd worden, of is er veel tijd en geld nodig om het voor elkaar te krijgen? Dat zijn de vragen die op 25 januari a.s. vooral centraal staan.

De ideeën uit de bijeenkomsten worden verwerkt in één gezamenlijke visie op het hele gebied en daarna is het de bedoeling dat een aantal ideeën ook uitgevoerd worden. Om een goede visie voor het gebied te maken, hebben de provincie en de gemeenten de inbreng van elke burger nodig. Ook mensen die de eerste keer niet geweest zijn, kunnen zich aanmelden. Een kans om uw eigen ideeën over groen naar voren te brengen en de meest uitvoerbare ideeën samen met anderen tot uitvoering te brengen.
U kunt zich aanmelden via sa.groenefelt@pzh.nl