Nieuwsbericht Uilenballen pluizen in het MEC

Gepubliceerd op: 21 september 2011 00:00

Uilen zijn mysterieuze vogels. Geruisloos vliegen ze door de schemering; met hun grote ogen, vlak naast elkaar als mensenogen, kijken ze speurend door het donker. Ze draaien hun kop, soms helemaal achterstevoren, naar het kleinste geluidje dat ze horen. In één hap slokken ze hun prooi naar binnen. Een tijdje later worden de onverteerbare restjes, zoals haren en botjes, weer uitgebraakt als een uilenbal.

Woensdag 28 september om 14.00 uur kun je deze uilenballen uitpluizen. Aan de botjes in de uilenbal kun je heel goed zien wat de uil gegeten heeft. Met zoekkaarten, boekjes, loepen en pincetten kom je erachter welk stukje van het prooidier het is. Griezelig of vies? Nee hoor, gewoon puur natuur.

Deelnemers die verzekerd willen zijn van een plekje dienen zich van tevoren aan te melden bij het MEC via e-mail naar mec@natuureducatie.nl of telefonisch via 071-5412216.

Vol is vol!

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er eens in de twee weken op woensdag iets leuks te doen rond een natuurthema in het MEC. Het begint altijd om 14.00 uur. De kosten zijn 2 euro per deelnemer.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in het MEC? Stuur een mailtje naar mec@natuureducatie.nl  met als onderwerp “MEC-activiteiten”. Dan krijgt u de  tweewekelijkse nieuwsbrief per e-mail toegestuurd. Het MEC is te vinden in Sociaal Cultureel Centrum De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110-E in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op www.natuureducatie.nl .

 

Uilenballen_pluizen_2 kopie

foto: Andre Biemans