Nieuwsbericht Uitkomsten peiling burgerpanel weekmarkt

Gepubliceerd op: 27 september 2016 11:20

weekmarkt santhorst

Van 15 augustus tot en met 11 september kon u meedoen met de peiling van het burgerpanel over de weekmarkt. In totaal hebben 571 inwoners deelgenomen.
De gemeente wil hiermee inzicht krijgen hoe vaak de weekmarkt wordt bezocht, waarom inwoners de weekmarkt bezoeken en wat zij graag terugzien op de weekmarkt. Daarnaast zijn ook vragen gesteld over de standplaatsen op de Statendaalder en op de Baanderij.
De uitkomsten van de peiling dienen als input om het beleid rond de weekmarkt beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van inwoners. Ook is gepeild hoe de winkeliers van de Santhorst en de marktkooplieden aankijken tegen het huidige beleid. Naar verwachting wordt begin 2017 nieuw beleid voorgesteld aan de gemeenteraad.


De resultaten
Uit de resultaten is onder andere gebleken dat de meerderheid van de respondenten wel eens de weekmarkt bezoekt en dat zij tevreden zijn over de weekmarkt. Zij geven de weekmarkt in het geheel een 7,4. De meeste respondenten gaan naar de weekmarkt voor etenswaren en zouden graag meer biologische streekproducten terugzien op de markt. Ook is er veel interesse in themamarkten.

Sterke punten en verbeterpunten
Enkele sterke punten van de weekmarkt aan de Santhorst zijn de bereikbaarheid, de diversiteit in aanbod, de kleinschaligheid en gezelligheid, de kwaliteit-prijsverhouding en de vriendelijkheid van de ondernemers. Enkele verbeterpunten die uit de peiling naar voren komen zijn de openingstijden van de weekmarkt, de behoefte aan een meer gevarieerd aanbod/biologische producten en de schoonmaak.

Het gehele rapport is vanaf woensdag 28 september in te zien op www.leiderdorppanel.nl (klik op nieuwsbrieven)