Nieuwsbericht Uitwaaieren in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 11 mei 2011 00:00

Uitwaaieren in LeiderdorpOoit geweten dat in Leiderdorp mammoeten rondliepen en dat dit dorp in de Middeleeuwen maar liefst zes kastelen telde? Het is allemaal te lezen in het boekje ‘Uitwaaieren in Leiderdorp’. De uitgave is een vervolg op de Canon van Leiderdorp dat vorig jaar, op initiatief van de gemeente Leiderdorp, is verschenen. Het behelst dezelfde verhalen over veertien (cultuur) historische thema’s uit de lokale geschiedenis, maar dan vertaald voor kinderen.

 De waaier kan als lesbrief dienen voor het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Dit schooljaar en de komende jaren zal het ook gebruikt worden in het zogenoemde ‘Erfgoedspoor’ dat is opgezet door het Erfgoedhuis Zuid-Holland waaraan negen Leiderdorpse basisscholen meedoen.

 Het boekje is geschreven door Brigitte Linskens. Ieder hoofdstuk dat volop is aangekleed met foto’s en tekeningen, wordt afgesloten met opdrachten.  Het uitwaaierboek is voor  € 5,95 te koop bij het Liethorps Boeckhuys aan de Hoogmadeseweg, het Sparmuseum aan de Hoofdstraat en het Leiderdorps Museum in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan.