Nieuwsbericht Uitwerking ontwerpen Kleine Zandput in volle gang

Gepubliceerd op: 10 november 2010 00:00

Kleine zandput bijeenkomstEr wordt hard gewerkt aan de inrichting van de Kleine Zandput. Twee werkgroepen zijn samen met landschapsarchitect Paul Zuidgeest bezig met de uitwerking van hun ontwerpen. Naar verwachting wordt in het eerste kwartaal van 2011 een informatiebijeenkomst gehouden voor belangstellenden.

In 2009 zag de gemeenteraad van Leiderdorp definitief af van verhuizing van het tennispark van de Plantage naar de Kleine Zandput in de wijk ’t Heerlijk Recht. In februari 2010 werd vervolgens besloten de Kleine Zandput en Groene Scheg een andere invulling te geven. Wethouder Kees Wassenaar gaf op 10 mei 2010 het startsein voor een bijzonder project: bewoners en de gemeente gaan in coproductie een ontwerp maken voor de inrichting van de Kleine Zandput. De bewoners kregen voor het ontwerp van dit omvangrijke terrein (bijna vier hectare) vooraf geen inrichtingseisen mee, alleen technische en financiële randvoorwaarden.

Na een eerste brainstormsessie met bewoners en de landschapsarchitect, ontstonden vier werkgroepen. Op 29 juni jl. zagen de groepen voor het eerst elkaars ontwerpen.  Er bleken zoveel overeenkomsten te zijn bij bepaalde ontwerpen dat drie werkgroepen besloten samen verder te gaan en dus zijn er nu in totaal twee werkgroepen over.

De komende maanden werken die twee samen met Paul Zuidgeest intensief aan hun ontwerpen. Wanneer zij hiermee klaar zijn, wordt een informatiebijeenkomst belegd.