Nieuwsbericht Update Engelendaal: herinrichting kruisingen Merelstraat en Houtkamp

Gepubliceerd op: 04 november 2015 09:45

Aannemer BAM voert in opdracht van gemeente Leiderdorp de herinrichting van Engelendaal uit. Tot en met 6 november worden de kruisingen Merelstraat en Houtkamp opnieuw ingericht. Dit is twee dagen langer dan oorspronkelijk gepland.

Kruising Merelstraat en kruising Houtkamp
Bewoners van de Merelstraat en de Laan van Berendrecht kunnen de woning bereiken via een tijdelijke doorsteekmogelijkheid via de Vronkenlaan en Koekoekstraat. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik maken van de kruising Merelstraat via een tijdelijke platenbaan langs de werkzaamheden. Vanaf 5 november is de fiets- en voetgangersoversteek naar Winkelhof gereed. Verkeer kan na 6 november weer gebruik maken van de kruising Merelstraat.

Verkeersmaatregelen

  • De kruisingen Merelstraat en Houtkamp zijn t/m 6 november afgesloten voor verkeer.
  • Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km/u en is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.
  • Verkeer voor de Merelstraat wordt lokaal omgeleid via de Vronkenlaan en Koekoekstraat en kan gebruik maken van een tijdelijke doorsteek om bij de woningen te komen.
  • Vanaf de kruising Winkelhof en de kruising Gallaslaan is het niet mogelijk linksaf richting Persant Snoepweg de Engelendaal op te rijden.
  • De kruising Winkelhof en de kruising Gallaslaan zijn bereikbaar vanaf de kant van de Persant Snoepweg.
  • Verkeer voor het Winkelhof en de Gallaslaan vanuit richting Rietschans wordt via de Heinsiuslaan geleid.

Winkelhof blijft goed bereikbaar!
Winkelcentrum Winkelhof blijft tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar.
Winkelend publiek wordt via borden naar de drie ingangen van parkeergarage Winkelhof geleid. De hoofdingang aan de Engelendaal is vanaf de kant Persant Snoepweg bereikbaar. De fiets- en voetgangersoversteek naar Winkelhof ter hoogte van de Merelstraat is vanaf 5 november weer beschikbaar. Tot die tijd kunnen voetgangers en fietsers via de kruisingen Vronkenlaan en Gallaslaan oversteken richting Winkelhof.

Nachtwerkzaamheden 5 t/m 7 november 21.00 – 06.00 uur
Van 5 t/m 7 november wordt in de avond en nacht gewerkt om het laatste wegdeel ter hoogte van de parkeerplaats Houtkamp en de Persant Snoepweg af te werken.
De werkzaamheden vinden plaats vanaf 21.00 uur tot de volgende ochtend 06.00 uur. Tijdens deze periode wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Voorhoflaan. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.

Verdere planning
Vanaf 7 november t/m eind november worden de laatste opruim- en afwerkwerkzaamheden uitgevoerd. Parkeerplaats Houtkamp wordt opgeruimd en blijft tot eind november afgesloten. Eind november zullen de werkzaamheden naar alle verwachting zijn afgerond.

Openbaar vervoer
De werkzaamheden aan de weg hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Lijn 183/365
Tot en met 13 november vervalt halte Statendaalder richting Alphen aan den Rijn en Schiphol. Reizigers worden terugverwezen naar de halte Vronkenlaan.
De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de site van Arriva
via www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Contact en informatie
Mocht u voorafgaand of tijdens de werkzaamheden vragen en of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met BAM via de omgevingstelefoon +31 (0)6 12 623 629 of via e-mail engelendaal@bamwegen.nl.