Nieuwsbericht Update werk aan Engelendaal

Gepubliceerd op: 16 september 2015 10:20

Ze liggen er weer strak bij, de rijstroken van Engelendaal tussen de Van der Havelaan en Heinsiuslaan. De weg kreeg daar een nieuw asfaltdek. De komende twee weken asfalteert aannemer BAM de rijbanen aan de noordzijde tussen Rietschans en Vronkenlaan. Aansluitend worden de kruisingen Winkelhof en Gallaslaan heringericht.

Verkeersmaatregelen

  • Van 15 t/m 18 september krijgt de inrit Noorderschans een tijdelijke doorsteek naar de rijbanen op Engelendaal. Het is niet mogelijk om vanuit de tijdelijke doorsteek rechtsaf richting Rietschans de Engelendaal op te rijden.
  • In de nacht van 17 op 18 september wordt tussen 00.00 – 05.00 uur de inrit van de Noorderschans geasfalteerd. Deze inrit is dan niet te gebruiken. De woningen zijn via de stoep, te voet bereikbaar.
  • De kruising Dennenschans is van 18 t/m 25 september afgesloten voor verkeer. Bewoners die gebruik maken van de inrit Dennenschans kunnen gebruik maken van de tijdelijke doorsteek ter hoogte van de Iepenschans. De inrit Houtschans krijgt een tijdelijke doorsteek naar de rijbanen op de Noordzijde. Het is niet mogelijk om vanuit de tijdelijke uitrit linksaf richting Rietschans de Engelendaal op te rijden.
  • In de nacht van 24 op 25 september wordt tussen 00.00 – 05.00 uur het asfalt voor de inrit van de Houtschans geasfalteerd. Tussen 00.00 – 05.00 uur is het niet mogelijk om gebruik te maken van deze inrit. De woningen zijn via de stoep, te voet bereikbaar.

Kruisingen Winkelhof en Gallaslaan
Van 1 tot en met 21 oktober 2015 gaat aannemer BAM de kruisingen Winkelhof en Gallaslaan opnieuw inrichten. Tijdens deze werkzaamheden zijn beide kruisingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Ter hoogte van de werkzaamheden is een rijbaan per rijrichting beschikbaar. Voor fietsers en voetgangers blijft de kruising Gallaslaan toegankelijk. Winkelcentrum Winkelhof blijft te allen tijde bereikbaar. De parkeergarage is bereikbaar via ingangen aan de Heinsiuslaan.

Openbaar vervoer Arriva
De werkzaamheden aan de weg hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Lijn 6 vervallen haltes t/m 25 september:
Halte Buitenhoflaan
Halte Dijkwacht
Reizigers worden doorverwezen naar halte Rietschans

Lijn 183 vervallen halte t/m 25 september:
Halte Dennenschans
Reizigers worden doorverwezen naar halte Statendaalder

Lijn 183/365 vervallen halte 1 t/m 21 oktober:
Halte Statendaalder richting Leiden.
Reizigers worden doorverwezen naar halte Vronkenlaan.

De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de site van Arriva via www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Contact en informatie
Mocht u voorafgaand of tijdens de werkzaamheden vragen en of opmerkingen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met BAM via de omgevingstelefoon +31 (0)6 12 623 629 of via e-mail engelendaal@bamwegen.nl . BAM houdt daarnaast elke woensdagochtend tussen 10.00 – 12.00 uur een inloopochtend in de tijdelijke projectaccommodatie op de parkeerplaats van het park Houtkamp zijde Engelendaal. Houd ook de website van de gemeente in de gaten voor de laatste nieuwsberichten en planning: www.leiderdorp.nl/engelendaal.