Nieuwsbericht Vang je dromen in het Milieu Educatief Centrum

Gepubliceerd op: 23 maart 2011 00:00

kinderen MEC posterEen zelfgemaakte dromenvanger houdt nare dromen buiten de deur. Vervelende dromen worden als het ware gevangen in het web om in de ochtend te verdampen. Prettige dromen gaan door de opening van een dromenvanger en komen wel bij de slaper terecht. Sommige mensen geloven erin. Maar of het nu wel of niet waar is, leuk om te maken is het zeker.   

Op woensdagmiddag 30 maart wordt in het Milieu Educatief Centrum uitgelegd hoe je zelf een dromenvanger maakt van wilgentwijgen. Bij mooi weer gaan we eerst naar buiten om spullen te verzamelen waarmee je je kunstwerk later kunt versieren. Je kunt van tevoren ook al kleine, mooie dingen zoals kralen, veertjes, schelpen of steentjes van huis meenemen zodat je jouw dromenvanger opvallend en speciaal kunt maken. Hoe mooier een dromenvanger, hoe beter hij werkt (zegt men).

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar is eens in de twee weken op woensdag iets leuks te doen in het MEC rond het thema natuur. Het begint altijd om 14.00 uur. De kosten zijn 2 euro per deelnemer. Deelnemers kunnen zich van tevoren aanmelden bij het MEC via e-mail naar mec@natuureducatie.nl of telefonisch: 071 – 54 12 216. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen aan deze activiteit, dus… vol is vol.

Mensen die persoonlijk op de hoogte willen blijven van de activiteiten in het MEC kunnen een e-mail sturen naar mec@natuureducatie.nl onder vermelding van ‘MEC-activiteiten’. Zij worden dan via een tweewekelijkse nieuwsbrief op de hoogte gehouden.

 Tot ziens in het MEC!

Het MEC is te vinden in Sociaal Cultureel Centrum De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110-E in Leiderdorp. Kijk voor meer informatie op www.natuureducatie.nl.

Fotobijschrift: Eens in de twee weken is op woensdagmiddag voor kinderen van 6 tot 12 jaar iets leuks te doen in het MEC rond het thema natuur