Nieuwsbericht Verduurzamingspilot start in Vogelwijk

Gepubliceerd op: 24 april 2019 08:35

Een deel van de Leiderdorpse Vogelwijk start binnenkort met de verduurzamingspilot 'straataanpak'. In deze pilot gaat een aantal straten samen met Duurzaam Bouwloket, KlimaatGesprekken en de Leiderdorpse EnergieAmbassadeurs kijken naar hoe zij woningen energiezuiniger kunnen maken.

Bewoners van woningen in de Gansstraat, Albatrosstraat, Vogellaan, Meeuwenlaan, Zwaanstraat, Roerdompstraat en de oneven huisnummers van de Vronkenlaan hebben vorige week een brief van de gemeente ontvangen over deze pilot. Zij worden uitgenodigd voor een informatieavond op 7 mei.

De medewerkers van het Duurzaam Bouwloket laten op deze informatieavond de resultaten zien van een voorbeeldwoning uit de Vogelwijk die zij hebben doorgelicht. Aan de hand van dit voorbeeld, delen zij eventuele verduurzamingsmaatregelen voor bewoners om hun woningen energiezuinige of zelfs aardgasloos te kunnen maken. KlimaatGesprekken gaat vervolgens in 4 avonden samen met buurtgenoten werken aan het concreet maken van die verduurzamingsmaatregelen zodat deze individueel en/of collectief uitgevoerd kunnen worden. De Leiderdorpse EnergieAmbassadeurs kunnen in de aanloop naar de infoavond gratis infraroodfoto's maken van woningen van bewoners van het projectgebied.

Woont u in het projectgebied (zie gele/rode woningen op het kaartje) en heeft u de brief niet ontvangen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket via info@duurzaambouwloket.nl of 072-743 39 56. Aanmelden kan nog tot donderdag 25 april.

Projectgebied Vogelwijk