Nieuwsbericht Verhuiscarrousel Sterrentuin

Gepubliceerd op: 07 november 2019 11:35

Onlangs heeft het college de verbouwing van de Sterrentuin gegund aan Constuctif BV uit Dordrecht. Het werk is voor de zomer in de markt gezet en na een aanbestedingstraject, is Constructif BV als meest voordelige uit de bus gekomen. In het eerste overleg met de aannemer hebben we de zekerheid gekregen dat de (verbouwde) Sterrentuin voor de herfstvakantie 2020 opgeleverd wordt. Hoeveel eerder weten we nog niet, maar hierover zullen we u spoedig kunnen informeren.

Sterrentuin verbouwing

Over enkele weken brengen we de omwonenden met een bewonersbrief op de hoogte van de planning van de werkzaamheden. Daarin staan ook de gegevens van de medewerker van Constructif die de omwonenden op de hoogte houdt en bij wie zij met vragen terecht kunnen. Over de markt op donderdag zullen we u via de gebruikelijke kanalen informeren.

Waar gaan de organisaties uit de Sterrentuin heen?

Wat betekent de tijdelijke sluiting van de Sterrentuin voor de organisaties die er nu nog zitten en de activiteiten die er plaats vinden? Hieronder lopen we kort de organisaties –het MEC, Floreokids, de Kinderkring, het Filmhuis, Toverlei, de bibliotheek, Incluzio en het Leiderdorps Museum - langs. Zij zullen u, hun klanten, deelnemers en bezoekers hier zelf uitgebreider over informeren.

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) blijft open en de activiteiten die er plaatsvinden gaan gewoon door. Dat kan, omdat het een eigen ingang en toiletvoorziening heeft en dus afgesloten kan worden van de rest van de Sterrentuin. Het heeft pas een facelift ondergaan en maakt geen deel uit van de verbouwing van de Sterrentuin.

Ook het kantoor van Floreokids aan de voorzijde op de eerste verdieping blijft draaien. Het krijgt tijdelijk een eigen (nood)ingang aan de Laan van Berendrecht, die als de Sterrentuin gereed is, weer alleen nooduitgang wordt voor de bewoners van de Sterrentuin en van de appartementen op de eerste en tweede verdieping van gebouw Swanenburgh zoals het officieel heet.

De speelochtenden van de Kinderkring verhuizen tijdelijk naar de vlakbij gelegen school: de Prins Willem Alexander in de Hoftuijn aan de Leeuwerikstraat/het Kwikstaartplein. Na de verbouwing gaan deze weer in de Sterrentuin plaats vinden.

Filmhuis Leiderdorp, dat films vertoont in de theaterzaal in de Sterrentuin, zal die vanaf januari 2020 op een groot scherm in de Scheppingskerk vertonen. Ook het Filmhuis komt terug naar de theaterzaal in de Sterrentuin.

Toneelvereniging Leiderdorp –Toverlei – gaat tijdelijk oefenen in twee schoolgebouwen. Toverkids gaat oefenen in De Leeuwerik en de volwassenen gaan naar alle waarschijnlijkheid oefenen in het PC Hooftcollege (de Leo Kannerschool) aan de Touwbaan. Hierover worden later deze maand definitieve afspraken gemaakt. De voorstellingen worden in 2020 op verschillende locaties gespeeld, waar Toverlei ruim van tevoren reclame voor zal gaan maken.

De bibliotheek van BplusC verhuist naar de Werf aan de Simon Smitweg. U kunt daar op de tijden die u gewend bent terecht. Er zullen niet zoveel boeken in het zicht staan als in de Sterrentuin, maar ze zijn wel allemaal te lenen of in te zien als u daar om vraagt.

Incluzio Leiderdorp zit sinds januari van dit jaar in de Sterrentuin en zal deze voorkeursplek na nog geen jaar alweer tijdelijk moeten verlaten. Vanaf januari 2020 zijn de medewerkers van Incluzio te vinden in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. Activiteiten blijven, zoals nu, plaats vinden op verschillende andere locaties in Leiderdorp.

In verschillende kranten heeft u kunnen lezen dat het Leiderdorps Museum onderdak heeft gevonden in twee leegstaande lokalen in basisschool Gomarus aan de Vronkenlaan. Daar verhuist het Museum na de expositie Nieuw Licht op Leithon heen. Op de locatie Vronkenlaan komt de vaste tentoonstelling " weet waar je woont" in een nieuwe opzet weer terug. Deze expositie gaat over de rijke geschiedenis van Leiderdorp. Daarnaast zal in een tijdelijke tentoonstelling aandacht besteed worden aan 75-jaar bevrijding. Naar verwachting opent het museum zijn deuren voor de nieuwe tentoonstellingen op zaterdag 29 februari.