Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen bomenkap Engelendaal

Gepubliceerd op: 06 maart 2015 15:30

Op maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 maart 2015 verwijdert BAM Wegen bomen in de middenberm van Engelendaal. De aannemer werkt tussen 9.00 en 15.00 uur met een rijdende afzetting. Ter hoogte van het werk wordt één rijstrook afgesloten; verkeer kan gebruik maken van de andere rijstrook. Verkeersregelaars leiden het verkeer ter plekke in goede banen.
Bij de bushalte ter hoogte van de Touwslager moeten ook enkele bomen worden gekapt. Daardoor zal bushalte Rietschans aan de zijde van de Van der Havelaan dinsdag of woensdag op enig moment niet bereikbaar zijn. Bij twee kruisingen wordt op enig moment een oversteek voor voetgangers en (brom)fietsers tijdelijk afgesloten. Zij kunnen gebruik maken van de oversteek aan de andere zijde van de kruising. Borden geven dit aan.

Compensatie
De bomen die verdwijnen, worden volledig gecompenseerd; in de middenberm komen straks nieuwe bomen terug. Het college heeft op 12 februari 2014 en op 24 juli 2014 vergunning voor het kappen van de bomen verleend.

Herinrichting kruisingen
De bomen moeten plaatsmaken voor uitvoegstroken voor links afslaand verkeer op de kruisingen van Engelendaal. De uitvoegstroken zijn onderdeel van herinrichting van de kruisingen. De herinrichtingswerkzaamheden starten op maandag 23 maart 2015.