Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen Marathon op 17 mei

Gepubliceerd op: 16 mei 2015 11:15

Tijdens het evenement Marathon op 17 mei 2015 worden verkeersmaatregelen toegepast. Het gaat om delen van de routes van de drie afstanden die door Leiderdorp gaan. Het betreft de volgende locaties:

  • Hele marathon (Achthovenerweg ri. Koudekerk en dan vanaf Oud Ade/Leidseweg via Nieuweweg en Zijldijk naar Spanjaardsbrug/Lage Rijndijk).
  • Halve marathon (Achthovenerweg/Bedrijvenweg, Mauritssingel, Hoofdstraat, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Brittenstein, Splinterlaan, Spanjaarsbrug/Lage Rijndijk).
  • 10 km-loop (Leiderdorpsebrug, Loevestein, Ockenrode, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Rijnenburg, Splinterlaan, Spanjaarsbrug/Lage Rijndijk).

Bij een aantal wegafsluitingen staan verkeersregelaars om, zodra de wedstrijd dat toelaat, verkeer te laten oversteken over het parcours. Een aantal wegen in de route van zowel de halve marathon als de 10km-loop worden tussen deze twee wedstrijden door tijdelijk opengesteld voor het verkeer. Kort voor de eerste loper ter plaatse is worden de wegen afgesloten en direct na passage van de laatste loper wordt de route zo snel mogelijk weer opengesteld voor het verkeer.