Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen voor het evenement Leiden Marathon

Gepubliceerd op: 04 mei 2016 13:05

Op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei vindt, net zoals voorgaande jaren, het evenement Leiden Marathon plaats. Dit betekent dat op zondag 22 mei diverse straten in Leiderdorp afgesloten worden (om de lopers van drie verschillende afstanden een veilig loopparcours te kunnen bieden).

Wat houden de maatregelen in?
Om 10.30 uur starten de lopers voor de hele of halve marathon in Leiden. Zij lopen via Zoeterwoude naar de Rijneke Boulevard waar zij de Oude Rijn oversteken via een ponton dat daar die ochtend wordt neergelegd. Doorgaand scheepvaart verkeer is hier dan niet meer mogelijk. Vanaf het ponton gaat de route voor de hele marathon rechtsaf via de Achthovenerweg richting Koudekerk en voor de halve marathon linksaf via de Achthovenerweg, Mauritssingel, Hoofdstraat, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Splinterlaan naar de Spanjaardsbrug. De genoemde wegen worden steeds ongeveer vijf minuten voor de passage van de eerste loper afgesloten en zo snel mogelijk na de laatste loper weer vrij gegeven.

Uitzondering hierop is de afsluiting van de Achthovenerweg. Het ponton ligt ongeveer halverwege deze route tussen Leiderdorp en Koudekerk. Voor de veiligheid van de lopers van de twee afstanden wordt de weg eerder afgesloten dan dat de eerste lopers te zien zijn. De eerste lopers worden rond 11.00 uur op de Achthovenerweg verwacht.

De Achthovenerweg wordt om 10.15 ter hoogte van de Mauritssingel afgesloten en zal pas weer om 13.00 uur open gesteld worden voor het verkeer.
De Nieuweweg is tussen 12.15-15.30 ook gesloten voor ontheffinghouders; alle gemotoriseerd verkeer moet gebruik maken van de route over de Zijldijk waar tijdelijk éénrichtingverkeer wordt ingesteld tussen de Nieuweweg en Rietschans. De rijrichting wordt bepaald door de aanwezige verkeersregelaars.

Zodra de afsluitingstijden van de overige wegen bekend zijn, zullen wij hierover communiceren.