Nieuwsbericht Verkeersmaatregelen voor Leiden Marathon 19 mei 2019

Gepubliceerd op: 14 mei 2019 09:25

Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei vindt, net als voorgaande jaren, het evenement Leiden Marathon plaats. Dit betekent dat op zondag 19 mei diverse straten in Leiderdorp afgesloten worden om de lopers van drie verschillende afstanden een veilig loopparcours te kunnen bieden.

Wat houden de maatregelen in?
Om 10.00 uur starten de lopers voor de hele of halve marathon in Leiden. Zij lopen via Zoeterwoude naar de Rijneke Boulevard waar zij de Oude Rijn oversteken via een ponton dat daar die ochtend wordt neergelegd. Doorgaand scheepvaartverkeer is hier dan niet meer mogelijk. Vanaf het ponton gaat de route voor de hele marathon rechtsaf via de Achthovenerweg richting Koudekerk en voor de halve marathon linksaf via de Achthovenerweg, Mauritssingel, Hoofdstraat, Tollenaersingel, Van Diepeningenlaan, Laan van Ouderzorg, Splinterlaan naar de Spanjaardsbrug. De genoemde wegen worden steeds ongeveer vijf minuten voor de passage van de eerste loper afgesloten en zo snel mogelijk na de laatste loper weer vrijgegeven.

Uitzondering hierop is de afsluiting van de Achthovenerweg. Het ponton ligt ongeveer halverwege deze route tussen Leiderdorp en Koudekerk. Voor de veiligheid van de lopers van de twee afstanden, wordt de weg eerder afgesloten dan dat de eerste lopers te zien zijn. De Achthovenerweg wordt om 10.15 ter hoogte van de Mauritssingel afgesloten en zal pas weer om 13.00 uur geopend worden voor het verkeer.

10.30 uur tot 12.00 uur
Hoofdstraat, Tollenaersingel, Santhorst, Van Poelgeestlaan, Splinterlaan afgesloten voor verkeer.

10.30 uur tot 11.45 uur
Hoofdstraat, Mauritssingel en Achthovenerweg afgesloten voor verkeer. Wijk in en uit via Acacialaan en Achthovenerweg (richting Acacialaan).

12.45 uur tot 16.30 uur
Verkeershinder op Zijldijk. Op aanwijzingen van verkeersregelaars vrijwel alles bereikbaar en oversteekbaar.

15.00 uur tot 16.00 uur
Verkeershinder op Laan van Ouderzorg en Splinterlaan. Wijk uit via Van Poelgeestlaan en Vronkenlaan.

14.50 uur tot 15.45 uur
Verkeershinder op Ockenrode, Tollenaerssingel en Van Diepeningenlaan. Wijk uit via Engelendaal en Van der Valk Boumanweg.

De Nieuweweg is tussen 11.00 uur en 16.00 uur ook gesloten voor ontheffinghouders; alle gemotoriseerd verkeer moet gebruik maken van de route over de Zijldijk waar tijdelijk éénrichtingverkeer wordt ingesteld tussen de Nieuweweg en Rietschans. De rijrichting wordt bepaald door de aanwezige verkeersregelaars.