Nieuwsbericht Verruiming koopzondagen

Gepubliceerd op: 15 december 2010 00:00

Verruiming koopzondagen

Het college van burgemeester en wethouders verleent vrijstelling voor de verruiming van het aantal koopzondagen in 2011.  Het college biedt de Leiderdorpse ondernemer op deze manier meer mogelijkheden om de concurrentie het hoofd te bieden in deze economisch wat mindere tijden.

De Winkeltijdenwet is bedoeld om winkelopeningstijden aan te geven. Hierbij kunnen in principe maximaal 12 koopzondagen aangewezen worden. Het college stelt voor om hier voor het komende jaar ruimer mee om te gaan en 4 extra koopzondagen toe te staan op basis van feestelijkheden en bijzondere gelegenheden zoals jubilea.

Het komend jaar willen B & W uitgebreid onderzoek doen naar de juridische mogelijkheden tot verruiming op basis van ‘bijzondere gelegenheden van tijdelijke aard’. Daarnaast is het college benieuwd of dit ook aansluit bij de wens van plaatselijke ondernemers. In de Eerste Kamer is vorige maand nog een wetvoorstel aangenomen waarin de Winkeltijdenwet juist wordt aangescherpt. Ook dit zal in het eindoordeel mee worden genomen.