Nieuwsbericht Vervangen drinkwatertransportleiding

Gepubliceerd op: 02 juni 2014 00:00

Oasen werkt aan het vervangen van de drinkwaterstransportleiding. Deze leiding loopt van de Achthovenerweg via de Mauritssingel en Hoogmadeseweg naar de Engelendaal. De werkzaamheden verlopen in twee fasen. De werkzaamheden voor de eerste fase zijn  eind mei afgerond. Zodra bekend is wanneer fase 2 start, wordt hierover geïnformeerd.

Drinkwatertransportleiding
Door de gemeente Leiderdorp loopt een drinkwatertransportleiding van Oasen NV. Deze leiding voorziet de gemeente Leiderdorp van drinkwater. De drinkwatertransportleiding komt vanaf het pompstation Zoeterwoude-Rijndijk en loopt naar de Oude Spoorbaan te Leiderdorp.

Deze drinkwatertransportleiding is van PVC en heeft een diameter van 500mm. De staat waarin deze leiding verkeerd is slecht, daarom heeft Oasen besloten om deze leiding in twee fasen te vervangen. Fase 1 is het deel tussen de Oude Rijn en de A4. Fase 2 is het deel tussen de A4 en Oude Spoorbaan.

Om de overlast van de werkzaamheden, met name voor de omwonende en het verkeer, zoveel mogelijk te beperken heeft  Oasen er voor gekozen om de drinkwaterleiding zoveel mogelijk te vervangen door middel van “relining”. Met deze techniek wordt een nieuwe buis in de bestaande leiding getrokken en is  het niet nodig de gehele leiding op te graven. Deze techniek is echter niet overal mogelijk waardoor de waterleiding ter hoogte van de kruising  Achthovenerweg met de Hoofdstraat op traditionele wijze, door middel van open ontgraving, vervangen moet worden.  

Meer informatie over het vervangen van de drinkwatertransportleiding vindt u op de website van Oasen.