Nieuwsbericht Vluchtelingen vertrekken uit sporthal De Bloemerd

Gepubliceerd op: 30 oktober 2015 18:45

Vanmiddag zijn de vluchtelingen, die de afgelopen week in sporthal De Bloemerd werden opgevangen, vertrokken. Zij krijgen onderdak in het voormalige TNO-gebouw aan de Wassenaarseweg in Leiden. Daar kunnen zij voor langere tijd wonen. Dat geldt ook voor de andere groep vluchtelingen die in de Leidse regio verblijft.

Het pand aan de Wassenaarseweg staat al enige tijd leeg en is de afgelopen dagen voor noodopvang gereed gemaakt. Zo werden extra sanitaire voorzieningen getroffen en aanpassingen voor brandveiligheid gedaan. De gemeente Leiden huurt het pand van de eigenaar voor de periode van 1 jaar. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvang van de vluchtelingen in het gebouw.

Sporthal De Bloemerd
De Leiderdorpse sportverenigingen en scholen kunnen sporthal De Bloemerd vanaf zondag weer gebruiken. Zij zijn daarvan inmiddels op de hoogte gebracht.

Woord van dank
Burgemeester en wethouders van Leiderdorp danken alle organisaties en vrijwilligers die zich de afgelopen weken voor de vluchtelingen hebben ingezet: uw tomeloze energie, harde werk en zorgzaamheid waren geweldig!