Nieuwsbericht Volgende week weer crisisnoodopvang in Leidse regio

Gepubliceerd op: 21 oktober 2015 17:30

Vluchtelingen vertrekken vrijdag 23 oktober naar Leiden en Leiderdorp

De burgemeesters van de vijf regiogemeenten hebben vandaag overlegd over de crisisnoodopvang voor vluchtelingen in de regio. Het COA heeft ons wederom gevraagd de crisisnoodopvang te verlengen. Er zijn volgende week twee nieuwe locaties beschikbaar, te weten het Universitair Sportcentrum in Leiden en sporthal De Bloemerd in Leiderdorp.

De vluchtelingen uit Zoeterwoude vertrekken naar Leiden en de vluchtelingen uit Oegstgeest gaan naar Leiderdorp. De vluchtelingen, die de afgelopen week in sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude en sporthal De Cuyl in Oegstgeest hebben doorgebracht, vertrekken vrijdagmiddag 23 oktober. De crisisnoodopvang in Zoeterwoude en Oegstgeest van maximaal een week komt hiermee ten einde.

De vijf regiogemeenten (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude) hebben de krachten gebundeld op het gebied van huisvesting en opvang van vluchtelingen. De vijf regiogemeenten willen met het bieden van deze crisisopvang een bijdrage leveren aan het acute en grote probleem van de opvang van ongeveer 250 vluchtelingen.