Nieuwsbericht Voorbereidend werk aan nieuwe verkeerslichten

Gepubliceerd op: 20 mei 2015 09:40

De kruispunten Van der Havelaan, Rietschans, Buitenhoflaan en Dennenschans zijn inmiddels weer toegankelijk voor al het verkeer. Aannemer BAM Infra bv asfalteerde de uitvoegstroken vorige week. Deze en volgende week verricht de aannemer voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe verkeerlichtinstallaties bij de andere kruisingen van Engelendaal. Er worden dan ondergrondse leidingen voor de nieuwe verkeerslichten aangelegd. Verkeer ondervindt hiervan enige hinder.

Kruisingen Heinsiuslaan en Vronkenlaan
Na de voorbereidende werkzaamheden aan de verkeerslichtinstallaties start de aannemer met herinrichting van de kruisingen Heinsiuslaan en Vronkenlaan. Net als bij de andere kruisingen krijgt Engelendaal daar stroken voor links afslaand verkeer. De exacte startdatum en de omleidingsroutes maken we nog bekend. Houdt u de website van de gemeente in de gaten voor het laatste nieuws.

Asfalteren
Afwerking van de reeds heringerichte kruisingen en het aanbrengen van het resterende asfalt vinden in een later stadium plaats. Tijdens de herinrichting bleek namelijk dat de bestaande asfaltconstructie er slechter aan toe is dan voorzien. Momenteel onderzoeken aannemer en gemeente wat hiervoor de beste aanpak is.

Vragen
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel dan naar de BAM omgevingstelefoon 06 12 62 36 29 of stuur een e-mail naar engelendaal@bamwegen.nl. Lees hier meer informatie over het project.