Nieuwsbericht Voorbereidingen nieuw gemeentehuis van start

Gepubliceerd op: 24 maart 2010 00:00

Gemeentehuis DOOp het terrein van het nieuwe gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan worden volgende week 17 bomen gekapt. De bomen zijn oud, van slechte kwaliteit en hebben weinig stabiliteit.

De bomen moeten wijken voor het nieuwe gemeentehuis. In de nieuwe situatie worden, conform de groentoets, 20 nieuwe bomen geplant rond het gemeentehuis.

Daarnaast wordt een boom uit de middenberm van de Willem-Alexanderlaan verplant voor de realisatie van de inrit voor het nieuwe gemeentehuis. Voor een tijdelijke uitrit (tijdens de bouw) worden nog eens twee bomen verplant. Wanneer de bouw van het nieuwe gemeentehuis achter de rug is, worden deze bomen weer terug geplant.

Aangezien het broedseizoen is gestart, wordt zorgvuldig omgegaan met het kappen en verplanten van de bomen. Door de gemeente is een ecoloog in de arm genomen om ervoor te zorgen dat er geen broedende vogels worden verstoord tijdens de werkzaamheden.

De ontheffing van het kapverbod voor de kavel van het nieuwe gemeentehuis en de ‘groentoets' hebben de afgelopen zes weken ter inzage gelegen (vanaf 10 februari).