Nieuwsbericht Voortgang noodopvang voor vluchtelingen in voormalig ROC-gebouw

Gepubliceerd op: 09 maart 2016 08:30

De noodopvanglocatie aan de Leidsedreef wordt verder in gereedheid gebracht voor het opvangen van de vluchtelingen. We verwachten dat de vluchtelingen na 21 maart hun intrek kunnen nemen. De locatie is dan ingericht met de voorzieningen die nodig zijn voor de opvang van asielzoekers. Hierbij valt te denken aan gezondheidszorg, aanwezigheid van COA medewerkers, WiFi en de primaire levensbehoeften zoals bedden, sanitair en maaltijdvoorziening.

Voorlichtingsbijeenkomst voor vrijwilligers in de week van 29 maart
Al veel inwoners en organisaties hebben aangeven iets te willen betekenen voor de vluchtelingen. In de vorm van vrijwilligerswerk of het doneren van spullen. Hiervoor vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats in de week van 29 maart. Dan is meer duidelijk wat de vluchtelingen nodig hebben en hoe het vrijwilligerswerk kan worden ingezet. De voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd door COA in samenwerking met de gemeente en vindt plaats in de noodopvanglocatie aan de Leidsedreef 4-6. Zodra de datum en het tijdstip bekend zijn, informeren wij hierover in Gemeente aan Huis en op de website.

Mogelijkheid noodopvanglocatie te bezoeken op zaterdag 2 april
Zaterdag 2 april, tussen 14.00 uur en 17.00 uur, krijgen belangstellenden uit Leiderdorp de gelegenheid de noodopvanglocatie te bezoeken. In overleg met COA is ervoor gekozen dit te organiseren op het moment dat de vluchtelingen hun intrek hebben genomen, zodat er gelijk ook wederzijdse kennismaking plaatsvindt. U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen met uw naam en adresgegevens naar info@leiderdorp.nl o.v.v. 'bezoek noodopvang'. (Update 31-03-2016: de bezichtigingsmogelijkheid gaat door, echter de vluchtelingen komen later en zijn dus niet aanwezig op 2 april)

Verkeersbesluit Leidsedreef
Na opening van de noodopvang aan de Leidsedreef geldt er voor de gehele Leidsedreef een permanent parkeerverbod voor vrachtwagens en aanhangers. Dit is op grond van de APV alleen toegestaan op werkdagen van 8.00-18.00 uur, maar geldt straks voor alle dagen, 24/7. De maatregel gaat in zodra de eerste bewoners komen wonen in de tijdelijk noodopvang van COA en geldt tot de dag dat de laatste bewoners van deze noodopvang weer weggaan. Alleen direct laden en lossen is nog toegestaan. Kijk voor het gehele besluit op www.leiderdorp.nl/bekendmakingen.

Meer informatie
Op www.leiderdorp.nl/vluchtelingenopvang houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond de noodopvang voor vluchtelingen in Leiderdorp. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief via www.leiderdorpmail.nl.