Nieuwsbericht Voortgang werkzaamheden fietspad Engelendaal

Gepubliceerd op: 02 februari 2021 16:20

Op 4 januari zijn wij gestart met de vernieuwing van het fietspad aan de noordzijde van de Engelendaal. Net zoals aan de zuidzijde van de Engelendaal, waar het fietspad in 2020 vernieuwd is, komen er betonnen elementen te liggen. We zijn met de werkzaamheden gestart aan de kant van de Van der Havenlaan, en werken richting de Buitenhoflaan.

De werkzaamheden zijn in volle gang en lopen voorspoedig. Wij verwachten dat dit deel van de vernieuwing eind februari klaar is. Maar hoe lang de werkzaamheden precies duren, hangt af van de weersomstandigheden. Als deze fase is afgerond, werken wij aan het stuk tussen de Buitenhoflaan en de Heinsiuslaan, als laatste wordt het stuk tussen de Heinsiuslaan en het BP-tankstation aangepakt.

Fietspaden in Leiderdorp
Eén van de speerpunten van de gemeente Leiderdorp is het vernieuwen van veel fietspaden in de gemeente. Het vernieuwde fietspad is duurzaam en biedt meer rijcomfort aan de fietser. Het fietspad bestaat uit betonnen elementen. Deze elementen zijn onderling gekoppeld waardoor ze weinig weerstand geven en een comfortabel fietspad bieden. Ook zijn de fietspadelementen bestand tegen opdrukken door boomwortels. De
onderhoudsvriendelijkheid en lange levensduur maakt het fietspad duurzaam.

De betonplaten zijn kant-en-klaar gekoppelde betonelementen, daardoor zijn ze minder gevoelig voor zettingen. Deze betonplaten liggen al langs de Persant Snoepweg ter hoogte van de Houtkamp en op het gedeelte tussen de rotonde en de Munnikkenbrug. Tijdens de werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug) is ook daar het fietspad vervangen door betonplaten. Zo heeft het gehele fietspad langs de Persant Snoepweg dezelfde uitstraling. Het plan is om meer fietspaden in Leiderdorp te voorzien van deze betonplaten en daarmee het fietsverkeer in Leiderdorp te stimuleren.

Foto: Erik van Doorn

Engelendaal