Nieuwsbericht Vraag tijdig uw reisdocument aan

Gepubliceerd op: 23 maart 2011 00:00

afbeelding paspoortVoor sommigen van u breekt binnenkort een vakantieperiode aan. Voordat u kunt vertrekken zult u het nodige moeten regelen. Let er bijvoorbeeld op dat uw reispapieren in orde zijn, want als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument bij u hebben. Als kinderen meereizen moeten zij, of in uw reisdocument bijgeschreven staan of een eigen reisdocument hebben.

Op het moment worden veel reisdocumenten aangevraagd. Als u de gemeentewinkel bezoekt, proberen wij u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat de wachttijden langer zijn dan dat u normaliter van ons gewend bent. Wij wijzen u er op dat de gemeentewinkel op woensdag van 8.30 tot 20.00 uur doorlopend open is.

 Ook kunt u een afspraak maken voor het aanvragen én afhalen van uw reisdocument, via deze website. Dat doet u op de volgende manier:

 U klikt op de startpagina van de gemeentelijke website op producten en diensten rechts boven. Vervolgens klikt u in de kolom aan de linkerzijde van de pagina op afspraak maken. In het volgende scherm heeft u uw inlognaam en wachtwoord nodig (aan te vragen via www.digid.nl ).

In het volgende scherm kunt u het artikel selecteren waar u een afspraak voor wilt maken. Staat een product niet genoemd dan kiest u voor ‘overige’. U vult alle gegevens in, vooral uw geboortedatum is belangrijk en uw afspraak wordt ingepland. Op de afgesproken tijd geeft u op de informatiezuil in de hal aan dat u een afspraak heeft. Er wordt gevraagd om uw geboortedatum in te toetsen en u ontvangt een ticket. Kort daarop zult u worden opgeroepen. U kunt de medewerker die u helpt vragen alvast een afspraak te maken voor het ophalen van uw reisdocument.