Nieuwsbericht Vraagje van onze buren: rijdt u wel eens over de Hoge Rijndijk?

Gepubliceerd op: 09 maart 2021 13:40

De gemeente Leiden wil de verkeersveiligheid op de Hoge Rijndijk verbeteren en start een project om de straat opnieuw in te richten. De straat wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht, het asfalt wordt vervangen en waar mogelijk wordt groen toegevoegd. Gelijktijdig met deze nieuwe inrichting wordt ook op een deel van de Hoge Rijndijk een gescheiden riool aangelegd. Zo krijgt de straat een opknapbeurt.

Keuzes maken
De Hoge Rijkdijk is een drukke weg met veel functies. Er rijden fietsers, auto's, de bus en ook de voetganger is hier aanwezig. De weg is eigenlijk vrij krap om al deze deelnemers de ruimte te geven die zij graag willen hebben. Daarnaast wonen en werken veel mensen aan de Hoge Rijkdijk en zijn er voorzieningen zoals scholen en kinderopvang langs of in de buurt van de weg. Al deze gebruikers van de Hoge Rijndijk hebben wellicht andere inzichten en belangen. Graag richten wij daarom de Hoge Rijndijk in samen met de stad.

Denkt u mee?
Ook inwoners van regiogemeenten zijn uitgenodigd om mee te denken. U rijdt misschien wel eens over de Hoge Rijndijk. Ook uw mening is zeer belangrijk. We nodigen u daarom van harte uit om uw wensen, zorgen en idee├źn mee te geven. Meer informatie over het participatietraject vindt u op doemee.leiden.nl of kijk op www.leiden.nl/hogerijndijk.

Hoge Rijndijk