Nieuwsbericht Vrijwilliger bij het MEC natuurlijk

Gepubliceerd op: 16 maart 2011 00:00

Draag jij de natuur in Leiderdorp een warm hart toe en wil je dit ook uitdragen naar anderen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Milieu Educatief Centrum (MEC). Of kom eerst een kijkje nemen bij een activiteit. Er is genoeg te doen.

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) verzorgt voor verschillende doelgroepen educatieve activiteiten in en over de lokale natuur en het landschap. Alle activiteiten van het MEC zijn gericht op natuurbeleving en ontdekken.

Er is regelmatig behoefte aan extra begeleiders van schoolklassen.  Zo wordt op 14 april naar aanleiding van Boomfeestdag een evenement gehouden. In park De Houtkamp is dan van alles te doen met en over bomen voor de leerlingen van groep 8.  Enkele weken later is het de beurt aan de kleuters die bij het lesproject Het Groene Land een sprookjesachtig figuur in het park ontmoeten die hen iets laat zien en leert over de natuur ter plaatse.

boomfeestdagEens in de twee weken op woensdagmiddag kunnen kinderen (6-12 jaar) meedoen aan een activiteit in het MEC of in park De Houtkamp. Enthousiaste mensen met een creatieve inslag en affiniteit met de natuur zijn van harte welkom om te helpen bij deze activiteiten.

 Op zondagmiddag is het MEC enkele uren open voor bezoekers zodat de tentoonstelling kan worden bezichtigd, informatie kan worden verkregen en kennis kan worden gemaakt met de dieren. Voor kinderen zijn er kleine activiteiten. Voor deze openstelling is het MEC afhankelijk van vrijwilligers met oprechte interesse voor de natuurlijke omgeving.

Voor meer informatie zijn de medewerkers van het MEC bereikbaar via e-mail mec@natuureducatie.nl en per tel. (071) 54 12 216. Het MEC is te vinden op de Van Diepeningenlaan 110(e), 2352 KA Leiderdorp. Kijk ook eens op onze website: http://www.natuureducatie.nl/.

Tot ziens in het MEC!

 Fotobijschrift: Talloze natuuractiviteiten bij het MEC worden begeleid door vrijwilligers