Nieuwsbericht Vrijwilligerswerk noodopvang

Gepubliceerd op: 20 april 2016 14:50

Donderdag 14 april heeft het COA een voorlichtingsbijeenkomst gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is zich in te zetten als vrijwilliger bij de noodopvang. Ongeveer 90 geïnteresseerden hebben de bijeenkomst bezocht. Het COA en de gemeente waarderen de bereidheid vanuit de omgeving om bij te dragen aan de noodopvang.

Inventarisatie
Om de inzet van vrijwilligers rondom de vluchtelingenopvang in Leiderdorp verder vorm te geven, is het voor het COA van belang dat in kaart wordt gebracht wie wat wil doen en hoe dit gecoördineerd kan worden. De coördinatie wil het COA zoveel mogelijk over laten aan de vrijwilligers zelf. Om deze vrijwillige coördinators op weg te helpen, heeft de gemeente een formulier ontworpen waarin geïnteresseerden hun wensen kenbaar kunnen maken. Het formulier kan tot en met vrijdag 22 april worden ingevuld en is te vinden via www.leiderdorp.nl/noodopvang.

Meer informatie
Heeft u de bijeenkomst niet bijgewoond, maar bent u wel geïnteresseerd in de mogelijkheden voor vrijwillige inzet? Dan kunt u een mail sturen naar vluchtelingenopvang@leiderdorp.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw bericht bij het COA terecht komt.

Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws rond de vluchtelingenopvang, dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.leiderdorpmail.nl.