Nieuwsbericht Wat kunt u doen tegen eenzaamheid?

Gepubliceerd op: 22 december 2020 12:35

Eenzaamheid is een onderwerp dat in deze bijzondere tijd actueler is dan ooit. Met de nieuwe maatregelen rondom het Coronavirus is het juist tijdens de komende periode met feestdagen van belang om wat extra naar elkaar om te kijken. Vooral mensen die zich eenzaam voelen of mensen die het lastig vinden om te gaan met de gedeeltelijke lockdown, hebben in deze periode extra behoefte aan een telefoontje, bezoek of kaartje. Laten we aan elkaar blijven denken!

Voelt u zich eenzaam? Neem gerust contact op met Incluzio Leiderdorp voor extra ondersteuning of een overzicht van activiteiten in de buurt. Meer informatie vindt u op www.incluzioleiderdorp.nl en bereikbaar zijn zij op 071-5413536. Verder kunt u een telefonische hulplijn bellen of chatten als u zich eenzaam voelt. Hiervoor zijn de volgende hulplijnen beschikbaar:

  • De Luisterlijn
    De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek of informatie. Het telefoonnummer van de Luisterlijn isĀ 088 0767 000 (normaal tarief). Op de website van de luisterlijn (www.deluisterlijn.nl) kunt u ook chatten met een vrijwilliger van de Luisterlijn.
  • Zilverlijn (Nationaal Ouderenfonds)
    De Zilverlijn is een service voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Als u zich aanmeldt, wordt u regelmatig gebeld door professionele vrijwilligers van het Ouderenfonds. Het telefoonnummer van de Zilverlijn is 0800 1325 (gratis).

Help mee tegen eenzaamheid!
Om een begin te maken aan het doorbreken van eenzaamheid in Leiderdorp, heeft er afgelopen 19 november een (digitale) startbijeenkomst plaatsgevonden voor iedereen die hierover mee wilt denken. Met elkaar is gekeken hoe eenzaamheid in Leiderdorp aangepakt kan worden. Dit gaat de komende periode verder opgepakt worden. Vindt u het leuk om hierbij aan te sluiten? U kunt zich dan aanmelden via Incluzio Leiderdorp; 071-5413536 of leiderdorp@incluzio.nl.

Eenzaamheid