Nieuwsbericht Watersportdag Kagerplassen

Gepubliceerd op: 18 juni 2014 00:00

Nationaal Regenboog Evenement en Watersportdag Kagerplassen met spectaculaire Zeilrace in de Regenboogklasse en aantrekkelijk walprogramma op woensdag 2 juli 2014

Het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) is een uniek en gratis toegankelijk zeilevenement voor jong en oud. Van woensdag 2 juli tot en met zondag 6 juli 2014 worden voor de vierde keer spectaculaire races op het water gehouden. Vijftien Regenboogboten, vijf Hollandse en Utrechtse plassen, vijftien gemeenten vormen de hoofdingrediënten van het evenement.

Het evenement start op 1 juli vanuit Leiderdorp naar Leiden met een Sail In.  Die dag varen de Regenbogen geen wedstrijden, wel presenteren  zij zich met een mooie binnentocht en is er volop vermaak vanaf de Zijlbrug tot en met de Zijlpoort in Leiden.  Leiderdorp en Leiden lenen zich, als prachtige Gemeenten gelegen aan de Kagerplassen, bij uitstek voor de  opening van het evenement.  Iedereen die sfeer wil proeven, actief of  niet actief, van watersport, recreatie is welkom!Rond 18:00 uur zal de sleep van de Regenbogen bij de Zijlstroom, direct voor de Zijlbrug in Leiderdorp aankomen vanuit de Kagerplassen. Deze Sleep van Regenbogen is ca. 75 meter lang.  Bij de Zijlstroom worden de commissaris van de Koning Jaap Smit en  de Burgemeester van Leiderdorp Laila Driessen begroet door de Regenbogen.
De heer Smit zal met zijn gezelschap aan boord stappen van een zeer bijzonder klassiek motorjacht de Ammerland  - van sponsor Feadship - en met de stoet van schepen meevaren.  Tijdens deze Sail In naar Leiden zal de heer Smit het evenement openen en de gehele NRE vloot voorstellen.
Burgemeester Laila Driessen roept iedereen op om naar de Zijlldijk te komen.  Iedereen uit Leiderdorp die een boot heeft, wordt tevens opgeroepen om met deze stoet mee te varen. 

KOM OOK NAAR DE KAAGSOCIËTEIT voor de watersportdag met zeilrace en afwisselend walprogramma!
Op woensdag 2 juli van 13.00-17.00 uur organiseren de gemeente Teylingen en de gemeente Leiderdorp in de buurt van de eerste zeilwedstrijd op de Kagerplassen een walprogramma.
Bij de Kaagsociëteit in Warmond (Sweilandpolder 8) staat een springkussen voor kinderen en zijn er diverse activiteiten zoals Waka varen met de waka tete Abel Tasman van het Rijksmuseum Volkenkunde Leiden en roeiers van KRSV Njord, uitleg over de waka (traditionele kano) en de Maori cultuur. Kinderen kunnen zich laten schminken als Maori of een stoere tattoo laten zetten. Het geheel wordt met muziek opgeluisterd. Rond 18.00 uur wordt de dagprijs uitgereikt aan de winnaar van deze eerste NRE-zeilwedstrijd. Blijf daarna nog even hangen bij de Kaagsociëteit, want er zijn allerlei mogelijkheden voor heerlijke hapjes en drankjes en muziek.

NRE 2014

Het Nationaal Regenboog Evenement
Het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) bestaat uit een serie van vijf wedstrijden (van 2-6 juli) van zeilboten uit de Regenboogklasse op de verschillende Hollands Utrechtse Plassen. Gemeente Teylingen geeft op woensdag 2 juli het startsein op de Kagerplassen voor de eerste zeilwedstrijd. Deze wedstrijd vindt plaats op ’t Joppe en is goed vanaf het water te volgen, maar mocht u niet over een boot beschikken, dan is de wedstrijd ook prima te volgen vanaf de eilanden in de Kagerplassen, Koudenhoorn, Zwanburgerpolder en de Tengnagel in Warmond.
De gemeente Leiderdorp is 1 van die 15 gemeenten die meedoet met een Regenboogboot. De stuurman is Leiderdorper Eric Kampschreur. Leiderdorp maakt met dit schip en haar bemanning een serieuze kans op de overall prijs van dit evenement.