Nieuwsbericht Week van de Opvoeding

Gepubliceerd op: 07 oktober 2014 00:00

Van 6 tot en met 12 oktober 2014 staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. Door het hele land worden activiteiten door, met en voor ouders en jongeren georganiseerd. Een week lang staat opvoeden en opgroeien extra in de spotlights. Ook in Zuid-Holland Noord doen alle gemeenten dit jaar weer mee aan de Week van de Opvoeding. In en rond de Centra voor Jeugd en Gezin worden in samenwerking met verschillende organisaties gevarieerde programma’s aangeboden die te maken hebben met opvoeden en opgroeien.

Meest uitdagende taak
Ruim 2,5 miljoen Nederlanders zorgen dagelijks voor hun gezin. Misschien wel de meest uitdagende en zinvolle bezigheid die er is. Een taak die bestaat uit plezier maken en doorzetten, uit geluk en stress, uit genieten en geduld oefenen. Dat alles komt samen in 'Ik tel tot tien', het thema van de Week van de Opvoeding 2014. 

Kijk voor meer info op www.cjgleiderdorp.nl   of op www.weekvandeopvoeding.nl.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

In het CJG kunnen ouders, aanstaande ouders en jongeren tot 23 jaar terecht voor alle grote en kleine vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG biedt informatie en advies, van een enkel individueel gesprek tot langdurige ondersteuning en (jeugd)hulpverlening. Van het volgen van een korte workshop tot een meerdaagse cursus. Alle variaties zijn mogelijk. En alle hulp is gratis. 

CJG