Nieuwsbericht Weet u wat klimaatverandering voor uw buurt betekent?

Gepubliceerd op: 29 september 2020 22:35

Weersextremen zoals uitzonderlijke hitte, droogte en hevige regenval komen in ons land steeds vaker voor. Dit hebben we ook deze zomer ervaren. Extreme warmte brengt risico's met zich mee. Niet alleen voor mensen (denk aan uitdroging en oververhitting) maar ook de natuur heeft hier last van. Zo werd deze zomer de oproep gedaan om minder water te gebruiken door de lage grondwaterstand. Dit is niet met een goede regenbui opgelost. Bovendien kunnen korte, hevige regenbuien minder goed door de grond worden opgenomen waardoor wateroverlast op straat en in huis kan ontstaan. De leefomgeving wordt hierdoor steeds kwetsbaarder.

Daarom heeft de gemeente Leiderdorp onlangs een klimaatstresstest laten uitvoeren. Hierin zijn de kwetsbaarheden bij extreme weersomstandigheden voor Leiderdorp in beeld gebracht.

In gesprek
Bent u benieuwd wat de uitkomsten van de klimaatstresstest voor uw woon- en leefomgeving betekenen? En wat u zelf kunt doen om de overlast te voorkomen? Kijk dan voor meer informatie op www.leiderdorp.nl/klimaat. Wij zijn ook benieuwd naar uw ervaringen. Wilt u hierover met ons in gesprek? Stuur dan een mail naar communicatie@leiderdorp.nl, dan maken wij een afspraak om met u in een gepaste vorm in gesprek te gaan.

Activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweken 10 – 17 oktober
Tijdens de Nationale Klimaatweken gaat ook Leiderdorp GOED! Van 10 tot 17 oktober staat duurzaamheid centraal met allerlei leuke en leerzame duurzaamheidsactiviteiten voor jong en oud. Wegens de aangescherpte regels omtrent het coronavirus zijn enkele fysieke activiteiten gewijzigd. Kijk voor een actueel overzicht op www.goedleiderdorp.nl.