Nieuwsbericht Werkzaamheden aan Simon Smitweg vanaf 6 september

Gepubliceerd op: 31 augustus 2021 18:00

De Simon Smitweg tussen de Persant Snoepweg en de Willem-Alexanderlaan krijgt een nieuwe inrichting. De weg wordt geschikt gemaakt voor tweerichtingsverkeer. Ook de kruisingen met de Persant Snoepweg/Engelendaal en de Willem-Alexanderlaan worden aangepast.

Op 6 september 2021 start de aannemer met de werkzaamheden op het deel tussen de Hoogmadeseweg en de Willem-Alexanderlaan. Ze duren tot ongeveer half november.

Afsluitingen en bereikbaarheid
• De Simon Smitweg is vanaf de inrit van de milieustraat tot de Willem-Alexanderlaan afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.
• De milieustraat blijft bereikbaar. Hofje van Holtlant is bereikbaar via de ingang bij huisnummer 1.
• De Willem-Alexanderlaan blijft open voor doorgaand autoverkeer. U moet wel rekening houden met verkeershinder bij de kruising met de Simon Smitweg:
Tussen 7.00 en 16.00 uur geldt af en toe een om en om regeling over één rijbaan. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer.
Tussen 21.00 en 6.00 uur wordt de Willem-Alexanderlaan incidenteel afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Borden geven dan de omleiding aan. Deze nachtafsluitingen publiceren we via de website.
• De fietspaden bij de kruising van de Simon Smitweg met de Willem-Alexanderlaan zijn afgesloten. Fietsers worden met borden omgeleid via de Hoogmadeseweg en Hofje van Holtlant.

Planning
Van half november tot eind december werkt de aannemer aan het stuk tussen de Hoogmadeseweg en de kruising met de Persant Snoepweg. In het 1e kwartaal van 2022 volgt nog de groenaanleg en het planten van bomen.

Meer informatie
De herinrichting is nodig om de kruising Ericalaan-Willem-Alexanderlaan te ontlasten. Die is drukker geworden door de komst van supermarkt Lidl en nieuwbouwwoningen aan het Amaliaplein.
Bezoek de projectpagina www.leiderdorp.nl/simonsmitweg voor meer informatie over de herinrichting.