Nieuwsbericht Werkzaamheden Achthovenerweg

Gepubliceerd op: 02 juni 2021 09:30

In november 2020 hebben wij nieuw asfalt aangebracht op de Achthovenerweg. Vanaf vrijdag 18 juni brengen wij een wegversmalling met een drempel aan. De werkzaamheden starten om 9.00 uur. Op zondag 20 juni om 18.00 uur zijn de werkzaamheden klaar. Tijdens de werkzaamheden is de Achthovenerweg afgesloten. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, proberen wij de werkzaamheden in één weekend klaar te hebben. Daarom duren de werkzaamheden op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur als dat nodig is.

Bereikbaarheid/wegomleiding
Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden sluiten wij de weg af. Het verkeer kan dan niet over de Achthovenerweg rijden. Aangrenzende woningen zijn wel bereikbaar. De woningen binnen de bebouwde kom zijn bereikbaar vanuit Leiderdorp. Het andere verkeer leiden wij om via de Willem-Alexanderlaan, de Persant Snoepweg, de A4 en de N11.

Waarom worden deze werkzaamheden uitgevoerd?
De wegversmalling staat in het ontwerp voor de Achthovenerweg. De huidige chicane (kunstmatige bocht) zorgt er niet genoeg voor dat het verkeer vanuit Koudekerk remt. De nieuwe wegversmalling met een drempel zorgt ervoor dat voertuigen meer remmen. Daarnaast kunnen fietsers de remmende voertuigen veiliger voorbij rijden. Zwammerdam Grond & Wegen B.V. voert de werkzaamheden namens de gemeente uit.