Nieuwsbericht Werkzaamheden in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 02 september 2019 07:00

 

Werkzaamheden Spanjaardsbrug
Van woensdag 27 november tot dinsdag 24 december kan de brug niet open. Het nieuwe bedieningshuisje wordt dan gebouwd en aangesloten op de brug.

Het weekend van 2, 3 en 4 december wordt het autoverkeer omgeleid om voldoende werkruimte te hebben. Fietsers en openbaar vervoer hebben vrij doorgang. Verkeer wordt geregeld d.m.v. verkeersregelaars. Tijdens dit weekend worden de slagboomkasten van de brug vervangen door nieuwe. Dit wordt overdag uitgevoerd om de hinder voor omwonenden te beperken

Van 20 december tot 24 december wordt de brug afgesloten voor al het verkeer. We testen dan de brug zodat we deze weer veilig volledig in gebruik kunnen nemen. Hiervoor moeten we wel 100 veiligheidssituaties testen! In deze periode zal de brug regelmatig open en dicht gaan.

Parkeerplaatsen Berkenkade
Wegens de werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug wordt een werkterrein ingericht op de parkeerplaatsen aan de Berkenkade. Daarom kunt u uw auto niet parkeren op deze parkeerplaatsen vanaf 15 juli tot eind september.

Werkzaamheden Driegatenbrug
Wegens vervanging wordt de Driegatenbrug van 14 oktober 2019 tot medio april 2020 afgesloten voor alle verkeer. Wandel- en fietsverkeer kan gebruik maken van tijdelijke voetgangersbrug naast de Driegatenbrug. Overig verkeer wordt omgeleid via de Nieuweweg. Op de Nieuweweg worden verkeersmaatregelen ten behoeve van de veiligheid genomen. (Dit verkeersbesluit ligt nog tot en met 4 september ter inzage en is dus nog niet definitief)