Nieuwsbericht Werkzaamheden in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 06 november 2019 09:15


Driegatenbrug
Wegens vervanging wordt de Driegatenbrug tot medio april 2020 afgesloten voor alle verkeer. Wandel- en fietsverkeer kan gebruik maken van tijdelijke voetgangersbrug naast de Driegatenbrug. Overig verkeer wordt omgeleid via de Nieuweweg. Op de Nieuweweg worden verkeersmaatregelen ten behoeve van de veiligheid genomen.

werkzaamheden driegatenbrug

Foto van de werkzaamheden aan de Driegatenbrug
Fotograaf: Erik van Doorn

Fietspad Engelendaal
Deze week zijn we begonnen met de aanleg van het nieuwe fietspad aan het Engelendaal. Het nieuwe fietspad bestaat uit gekoppelde betonplaten die breder zijn dan het oude fietspad. Dit zorgt voor extra fietscomfort. Het fietspad wordt hiermee net zoals het eerder aangepaste fietspad aan de Persant Snoepweg.

Hoogmadeseweg
De Hoogmadeseweg krijgt tussen rotonde en Simon Smitweg een nieuwe inrichting. De werkzaamheden voor deze herinrichting duren tot april 2020. In deze periode is de Hoogmadeseweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Buslijnen 1 en 182 rijden een andere route. De haltes Leythenrode, Zwembad de Does en Acacialaan vervallen tijdelijk. Vervangende halte is Leythenrode/Engelendaal op de Persant Snoepweg. Het ontwerp van de nieuwe inrichting en de planning van de werkzaamheden kunt u inzien op www.leiderdorp.nl/hoogmadeseweg.

Spanjaardsbrug
Wegens werkzaamheden aan de Spanjaardsbrug is de brug in december 2019 verschillende keren niet bereikbaar voor (auto)verkeer:
• Op maandag 2 december van 07:00 - 21:00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer;
• Op woensdag 4 december van 07:00 - 21:00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer;
• Op maandag 9 december van 07:00 - 21:00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer;
• Volledige stremming voor al het verkeer zondag 20 december van 22.00 uur tot dinsdag 24 december 06.00 uur wegens het testen van de technische installatie;.

Werkzaamheden houten bruggen
Tot aan het begin van 2020 worden een aantal houten bruggen vervangen in het dorp.