Nieuwsbericht Werkzaamheden in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 06 november 2019 09:15


Driegatenbrug
Wegens vervanging wordt de Driegatenbrug tot medio april 2020 afgesloten voor alle verkeer. Wandel- en fietsverkeer kan gebruik maken van tijdelijke voetgangersbrug naast de Driegatenbrug. Overig verkeer wordt omgeleid via de Nieuweweg. Op de Nieuweweg worden verkeersmaatregelen ten behoeve van de veiligheid genomen.

werkzaamheden driegatenbrug

Foto van de werkzaamheden aan de Driegatenbrug
Fotograaf: Erik van Doorn

Zijlbrug
Wegens werkzaamheden aan de Zijlbrug is de brug in november 2019een aantal nachten (tijdelijk) afgesloten:

  • Korte nachtelijke stremmingen voor al het verkeer van 1 á 2 uur op 18,19,20 november.

Fietspad Engelendaal
Deze week zijn we begonnen met de aanleg van het nieuwe fietspad aan het Engelendaal. Het nieuwe fietspad bestaat uit gekoppelde betonplaten die breder zijn dan het oude fietspad. Dit zorgt voor extra fietscomfort. Het fietspad wordt hiermee net zoals het eerder aangepaste fietspad aan de Persant Snoepweg.

Hoogmadeseweg
De Hoogmadeseweg krijgt tussen rotonde en Simon Smitweg een nieuwe inrichting. De werkzaamheden voor deze herinrichting duren tot 17 januari 2020. In deze periode is de Hoogmadeseweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Buslijnen 1 en 182 rijden een andere route. De haltes Leythenrode, Zwembad de Does en Acacialaan vervallen tijdelijk. Vervangende halte is Leythenrode/Engelendaal op de Persant Snoepweg. Het ontwerp van de nieuwe inrichting en de planning van de werkzaamheden kunt u inzien op www.leiderdorp.nl/hoogmadeseweg.

Spanjaardsbrug
Wegens werkzaamheden aan de Spanjaardsbrug is de brug in november en december 2019 verschillende keren niet bereikbaar voor (auto)verkeer:
• Op maandag 2 december van 07:00 - 21:00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer;
• Op woensdag 4 december van 07:00 - 21:00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer;
• Op maandag 9 december van 07:00 - 21:00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer;
• Volledige stremming voor al het verkeer zondag 20 december van 22.00 uur tot dinsdag 24 december 06.00 uur wegens het testen van de technische installatie;.

Leiderdorpsebrug
Tijdens de tweede fase van groot onderhoud aan de Leiderdorpsebrug, 9 november tot en met 15 november 2019, wordt de onderkant van de brug gestraald en opnieuw geschilderd. Daarnaast moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de vaarweg. Omdat de werkzaamheden aan de brug klaar moeten zijn vóór de intocht van Sinterklaas zal er ook in het weekend gewerkt moeten worden. Deze werkzaamheden gaan gepaard met veel geluid, wij proberen de geluidshinder voor zover mogelijk tot een minimum te beperken. Daarnaast wordt er ten behoeve van de werkzaamheden wederom een werkterrein ingericht op de parkeerplaatsen aan de Berkenkade. Daarom is het niet mogelijk om vanaf 7 november a.s. tot en met 15 november uw auto hier te parkeren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Knook Staal en Machinebouw, te bereiken op telefoonnummer 0168 41 29 50.

Werkzaamheden houten bruggen
Tot aan het begin van 2020 worden een aantal houten bruggen vervangen in het dorp.