Nieuwsbericht Werkzaamheden in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 02 september 2019 07:00


Werkzaamheden Driegatenbrug
Wegens vervanging wordt de Driegatenbrug van 14 oktober 2019 tot medio april 2020 afgesloten voor alle verkeer. Wandel- en fietsverkeer kan gebruik maken van tijdelijke voetgangersbrug naast de Driegatenbrug. Overig verkeer wordt omgeleid via de Nieuweweg. Op de Nieuweweg worden verkeersmaatregelen ten behoeve van de veiligheid genomen.

Hoogmadeseweg
De Hoogmadeseweg krijgt tussen rotonde en Simon Smitweg een nieuwe inrichting. Maandag 16 september startte de aannemer met de werkzaamheden. Ze duren tot 17 januari 2020. In deze periode is de Hoogmadeseweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Buslijnen 1 en 182 rijden een andere route. De haltes Leythenrode, Zwembad de Does en Acacialaan vervallen tijdelijk. Vervangende halte is Leythenrode/Engelendaal op de Persant Snoepweg.
De Hoogmadeseweg wordt duurzaam veilig ingericht als erftoegangsweg van 30 km/u. De weg en de voet- en fietspaden worden opnieuw bestraat. In de plantsoenen komen nieuwe planten en bomen. De aannemer legt ook mnieuw riool aan. Het ontwerp van de weg en de planning van de werkzaamheden kunt u inzien op www.leiderdorp.nl/hoogmadeseweg.

Zijlbrug
Vanwege de plaatsing van nieuwe slagboomkasten geldt tijdens de volgende nachten op de Zijlbrug een om-en-om regeling voor het verkeer:
• van vrijdag 27 september 22.00 uur tot zaterdag 28 september 6.00 uur
• van zondag 29 september 22.00 uur tot en met woensdag 2 oktober 6.00 uur
• van vrijdag 4 oktober 22.00 uur tot en met zondag 6 oktober 06.00 uur
Tijdens Leidens Ontzet (3 oktober) is er geen hinder voor het wegverkeer.

Werkzaamheden Spanjaardsbrug
Van woensdag 27 november tot dinsdag 24 december kan de brug niet open. Het nieuwe bedieningshuisje wordt dan gebouwd en aangesloten op de brug.

Het weekend van 2, 3 en 4 december wordt het autoverkeer omgeleid om voldoende werkruimte te hebben. Fietsers en openbaar vervoer hebben vrij doorgang. Verkeer wordt geregeld d.m.v. verkeersregelaars. Tijdens dit weekend worden de slagboomkasten van de brug vervangen door nieuwe. Dit wordt overdag uitgevoerd om de hinder voor omwonenden te beperken

Van 20 december tot 24 december wordt de brug afgesloten voor al het verkeer. We testen dan de brug zodat we deze weer veilig volledig in gebruik kunnen nemen. Hiervoor moeten we wel 100 veiligheidssituaties testen! In deze periode zal de brug regelmatig open en dicht gaan.