Nieuwsbericht Werkzaamheden Vronkenlaan en Van Poelgeestlaan

Gepubliceerd op: 21 juli 2014 00:00

De afgelopen maanden zijn de plannen voor de herinrichting van de Vronkenlaan (vanaf de Leeuwerikstraat), Van Poelgeestlaan en de Laan van Ouderzorg uitgewerkt. De Vronkenlaan (vanaf de Leeuwerikstraat), Van Poelgeestlaan en de Laan van Ouderzorg worden ingericht als 30 kilometerzone. Op de Vronkenlaan voor kindcentrum De Hoftuyn en de daltonschool De Leeuwerik komt een schoolzone.

Wanneer gaan we wat doen?
Maandag 28 juli wordt gestart met de eerste fase van de werkzaamheden op de Vronkenlaan en de Van Poelgeestlaan. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind september. Direct opvolgend beginnen de werkzaamheden op de Laan van Ouderzorg. Klik hier voor de overzichtkaart met de fasering. De aannemer, Van Egmond Wegenbouw, informeert omwonenden gedurende de werkzaamheden.

Wat merkt u hier van?
De Vronkenlaan en de Van Poelgeestlaan worden geheel afgesloten voor alle verkeer. Klik hier voor de overzichttekening met de verkeersomleidingen. Van de parkeerplaatsen kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik gemaakt worden. De woningen blijven bereikbaar, maar enig ongemak met parkeren is onvermijdelijk. De straten blijven voor de hulpdienten bereikbaar. De winkels in de Santhorst blijven in deze fase bereikbaar via de Van Diepeningenlaan en de Laan van Ouderzorg. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Werkzaamheden gasleiding
De gasleidingen in de Van Poelgeestlaan en de Vronkenlaan moeten door Liander vervangen worden. Helaas kan Liander deze werkzaamheden niet combineren met de werkzaamheden van de herinrichting. De gasleidingen, inclusief de huisaansluitingen, worden op een later moment vervangen. Deze werkzaamheden vinden plaats in het trottoir. Liander zal over de werkzaamheden communiceren met de bewoners.

Busomleiding
De bussen  rijden tijdens de werkzaamheden een andere route. De bushaltes komen te vervallen. Op de bushaltes wordt een melding geplaatst waar de dichtstbijzijnde alternatieve bushaltes is. Op de website van Arriva vindt u in de loop van deze week meer informatie over de omleidingen.

Blijf op de hoogte!
Op deze website houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ook kunt u zich abboneren op www.leiderdorpmail.nl. U ontvangt dan de updates in uw mailbox.

Vragen?
Iedere woensdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur kunnen omwonenden met vragen over de werkzaamheden aan de Van Poelgeestlaan en Vronkenlaan binnenlopen in de bouwkeet van aannemer Van Egmond Wegenbouw. De bouwkeet staat aan de Laan van Ouderzorg bij het kruispunt Van Poelgeestlaan. U kunt gerust binnenlopen, u hoeft hier geen afspraak voor te maken.