Nieuwsbericht Wethouder Peter Glasbeek opent Hubrechtplein

Gepubliceerd op: 09 december 2009 00:00

Zaterdag 12 december opent wethouder Peter Glasbeek het Hubrechtplein dat in het kader van de Leiderdorpse Lente opnieuw is ingericht. De openingshandeling vindt plaats om 12.00 uur. Na afloop zijn op het Hubrechtplein diverse winterse activiteiten voor jong en oud.

Gezamenlijk resultaat
De herinrichting van het plein is het resultaat van samenwerking tussen de gemeente en omwonenden. Dankzij deze samenwerking is het plein zo ingericht, dat het voldoet aan de wensen en behoeften van de bewoners rond het plein.

Herinrichting
Met de herinrichting is het Hubrechtplein niet alleen opgeknapt, maar heeft het ook een hoogwaardige pleinfunctie gekregen voor jong en oud. Naast het vernieuwen van de bushalte, het herstraten van omliggende straten en het vernieuwen van de verlichting, is er ook meer speelruimte en ruimte voor groen op en rond het plein gecreëerd. De bovengrondse containers zijn vervangen voor ondergrondse containers.

Het plein zelf biedt voor alle leeftijden voldoende mogelijkheden. Oudere kinderen kunnen terecht op het basketbalveld dat opnieuw geasfalteerd is . Ook is er een tafeltennistafel geplaatst. Voor jongere kinderen is het plein voorzien van een houten speeltoestel, een wipkip, een hinkelbaan en een knikkerspel.

Leiderdorpse Lente
De herinrichting van het Hubrechtplein is het laatste project van de Leiderdorpse Lente (meerjarig programma groot onderhoud) dat in 2007 van start ging. De Leiderdorpse Lente benadrukt het belang van een schoon, heel en veilig Leiderdorp.