Nieuwsbericht Wie levert de meeste tegels in? Doe mee met het NK tegelwippen!

Gepubliceerd op: 28 april 2021 11:45

Tuin opknappen = tegelwippen

Heel Leiderdorp gaat tegels wippen. Want dit jaar doen wij voor het eerst mee met het NK Tegelwippen. Zo zorgen we samen voor meer groen in de tuinen. Doet u ook mee?

Beloning voor het wippen van tegels
De gemeente Leiderdorp en Ranzijn tuin & dier steunen deze campagne van harte. Daarom organiseren zij een moederdagactie. Op zaterdag 8 mei, de dag voor moederdag, kunt u uw tuintegels (minimaal 60 x 60 centimeter) bij de milieustraat inleveren. Bij het inleveren krijgt u een cadeaubon van Ranzijn tuin & dier. Van de bon kunt u planten kopen. Zo maken we Leiderdorp samen steeds een beetje groener.

Het inleveren van de tuintegels kan op 8 mei tussen 10.00 uur en 12.00 uur, zo lang als de voorraad van de bonnen strekt. Als er nog bonnen beschikbaar zijn, kunt u de tegels ook na 8 mei nog bij de milieustraat inleveren.

De actie is onderdeel van het NK Tegelwippen. Een actie waarin verschillende gemeenten elkaar uitdagen om zo veel mogelijk tegels te wippen. Heeft u tegels uit uw tuin gewipt? Meld ze dan aan op nk-tegelwippen.nl/meedoen/. De tegels worden dan bij de gewipte tegels van de gemeente Leiderdorp opgeteld. Samen kunnen we Leiderdorp zo hoog mogelijk laten eindigen in de ranking!

Waarom tegelwippen?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast zorgt meer groen voor meer biodiversiteit en heeft een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. 

Vervang dus uw (tuin)tegels door groen!

NK Tegelwippen