Nieuwsbericht Winnaars prijsvraag Wilde Weelde bekend

Gepubliceerd op: 08 september 2010 00:00

Winnaars prijsvraag Wilde Weelde bekend

Op vrijdag 3 september zijn zeven geldprijzen uitgereikt op het festival Life Live op Naturalis. De zeven deden mee aan de prijsvraag Wilde Weelde waarbij de opdracht was een plan te bedenken om biodiversiteit in uw buurt of bij uw bedrijf te versterken.  Zo won Buurtvereniging Groenoord-Zuid 10.000 euro voor het idee om een informatiedag te houden met workshops ‘nestkastjes bouwen’ en tuinrondleidingen.

Van droom naar werkelijkheid
In totaal waren er dertig heel verschillende inzendingen waarvan dus zeven een prijs kregen. Een greep uit de winnende inzendingen: Vlinders naar de Burcht (vlinderroutes via groene verbindingen vanuit het buitengebied naar de Burcht);  een kruidenpluktuin bij winkels in Oegstgeest. Eerst boodschappen doen, dan de juiste kruiden erbij plukken .

Bij de categorie instellingen en bedrijven werden de ideeën van een school en een verpleegtehuis gehonoreerd. Een school voor speciaal onderwijs in Leiden kreeg € 10.000 voor het project ‘Natuurlijk spelen’: een publiek toegankelijk schoolplein met veel groen, insectenhotels, en groene speel- en spelmogelijkheden. .

Verpleegtehuis Wijckerslooth in Oegstgeest won € 5.000 voor het project Samen (be)leven: een zintuigentuin voor dementerenden in combinatie met de aanleg van mezenkasten, mussenflats en vogelbosjes door leerlingen van de nabijgelegen basisschool.

Biodiversiteit
2010 is het jaar van de biodiversiteit. Biodiversiteit is al het leven dat we op aarde hebben. Om de biodiversiteit in Leiden en omgeving te versterken, schreven NCB Naturalis, gemeente Leiden en Milieudienst West-Holland de prijsvraag Wilde Weelde uit, voor inwoners en bedrijven uit de regio. De gemeente Leiden en Fonds 1818 hebben ieder € 20.000 aan prijzengeld beschikbaar gesteld.

 Meer informatie over Wilde Weelde vindt u op www.leiden.nl/wildeweelde.