Nieuwsbericht Woensdag 23 juli dag van nationale rouw

Gepubliceerd op: 23 juli 2014 00:00

Minister-president Rutte heeft woensdag 23 juli 2014 tot dag van nationale rouw verklaard. Op deze dag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne om 16.00 uur aan in Eindhoven, in bijzijn van nabestaanden. Verder zijn aanwezig Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, minister-president Rutte en vice-minister-president Asscher.

De aankomst van de vliegtuigen wordt gemarkeerd door een trompetsignaal, gevolgd door een minuut stilte. Iedereen kan zich hierbij aansluiten.

Vlaginstructie

In verband met de dag van nationale rouw heeft minister-president Rutte een bijzondere vlaginstructie uitgegeven voor woensdag 23 juli. Alle gebouwen van de rijksoverheid moeten de Nederlandse vlag halfstok voeren. Gemeenten, provincies en Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in het buitenland wordt verzocht overeenkomstig te handelen.

Verder kunnen op verschillende momenten van deze dag klokken worden geluid. Dit geldt met name gedurende vijf minuten voor aankomst van de vliegtuigen, om 16.00 uur.

(bron: www.rijksoverheid.nl)