Nieuwsbericht Workshop collagetechniek voor amateurkunstenaars

Gepubliceerd op: 25 november 2015 11:20

Beeldend kunstenaar Kees Bierman geeft op zaterdag 28 november 2015 een bijzondere workshop in het MEC in Leiderdorp. Deelnemers gaan aan de slag met het maken van hun eigen 'Hof van Eden' door middel van de collagetechniek. Aanleiding voor de workshop is het werk Oeververbinding dat Kees Bierman maakte voor de beeldententoonstelling in de Leiderdorpse Heemtuin.

Als uitgangspunt kiezen de deelnemers zelf een plek in de Heemtuin. Het idee is dat zij daaruit hun eigen 'Hof van Eden' construeren. Het werkstuk wordt opgebouwd uit onderdelen. De deelnemers schilderen of tekenen die onderdelen, en knippen of snijden ze vervolgens in de gewenste vorm. Ook kunnen zij bruikbare onderdelen uit tijdschriften knippen of uit gekleurd papier of karton snijden. Uiteindelijk worden alle onderdelen vastgelijmd. Met als resultaat een eigen, landschappelijk paradijs.

Over de kunstenaar
Bierman past de collagetechniek zelf graag toe. Hij is al bijna vijftig jaar actief als kunstenaar. Eerst als graficus, later ging hij van het tweedimensionale naar het driedimensionale vlak met collages en beelden. Een belangrijke constante in zijn werk is zijn nieuwsgierigheid naar 'wat daarachter zit'. Daarmee blijft zijn werk actueel. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar was Bierman ook bijna twintig jaar docent aan de Koninklijke Academie in Den Haag.

Praktische details
Wanneer: zaterdag 28 november van 12 tot 17 uur
Waar: in het MEC gebouw in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110(e) in Leiderdorp.
Hoeveel deelnemers: minimaal 5 en maximaal 15 mensen.
Leeftijd deelnemers: 15 jaar en ouder.
Kosten deelname: € 15, incl. materiaal, koffie, thee en lunch. Voor vrienden van de Heemtuin is de workshop € 5.
Meer info: www.kunstindeheemtuin.nl of per e-mail info@kunstindeheemtuin.nl.

Aanmelden kan via mec@natuureducatie.nl.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen!

Workshop collagetechniek MEC