Nieuwsbericht Zo werkt de blauwe parkeerzone

Gepubliceerd op: 30 september 2009 00:00

Niet voor iedereen is duidelijk hoe de blauwe parkeerzone werkt. De officiële benaming is: parkeerschijfzone. Binnen deze zone is het toegestaan één of meerdere uren te parkeren, afhankelijk van hetgeen op de verkeersborden staat.  In Leiderdorp hebben we een blauwe parkeerschijfzone bij winkelcentrum Santhorst, bij De Sterrentuin, in de Leyhof en in de Hoofdstraat.

Let op de blauwe strepen!
In de blauwe zone mag u uw voertuig parkeren op parkeerplaatsen die als zodanig zijn aangeduid of op plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep. Door middel van een duidelijk zichtbare parkeerschijf in uw voertuig geeft u aan waarop het tijdstip van parkeren is begonnen. Als u deze regels in acht neemt, voorkomt u dat u wordt bekeurd en/of uw voertuig wordt weggesleept.

Hoe lang mag ik mijn auto parkeren?
Auto's binnen de blauwe zone mogen maximaal 2 uur parkeren. Auto's die langere tijd willen parkeren moeten een andere plaats zoeken, buiten de blauwe zone.

Parkeerzones zijn bedoeld voor bezoekers van winkels zoals bij de supermarkt in de Leyhof. Door parkeerruimte te creëren voor het winkelend publiek blijft de doorstroom gewaarborgd tijdens openingstijden.

Vanaf 1 oktober gaat de politie extra controleren in de blauwe zones.