Nieuwsbericht Zoeken naar de eerste tekenen van het voorjaar

Gepubliceerd op: 10 februari 2010 00:00

VoorjaarZijn de eerste tekenen van het voorjaar al zichtbaar? Ga zondag 14 februari zelf op onderzoek uit en doe mee aan de jaarlijkse winterwandeling in park De Houtkamp. De wandeling wordt mede georganiseerd door het Milieu Educatief Centrum dat is gevestigd in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Dat is tevens het vertrekpunt van de wandeling die om 14.00 uur begint.

Tijdens de wandeling is aandacht voor de manieren waarop planten en dieren, met name vogels, de winter doorkomen. Ook wordt er op zoek gegaan naar sporen van dieren. U wandelt ook door de heemtuin waar zelfs in de winter nog veel te ontdekken is.

Voor liefhebbers is na afloop in het MEC nog een beker warme bisschopswijn of chocolademelk en limonade te verkrijgen tegen een kleine vergoeding.

Meedoen aan de wandeling kost niets en u hoeft zich ook niet van tevoren op te geven. De wandeling duurt hooguit anderhalf uur. Naast het Milieu Educatief Centrum is ook de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN) betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse winterwandeling.

Voor meer informatie over het MEC, de heemtuin of over De Houtkamp: www.natuureducatie.nl (voor het IVN: www.ivn.nl/leiden).

Tot ziens in De Houtkamp!

Foto-onderschrift: In De Houtkamp kan jong en oud zich ieder jaargetijde vermaken

Fotograaf: Ada van der Aar