Artikel Fietsen

Fietspaden in Leiderdorp

Eén van de speerpunten van de gemeente Leiderdorp is het vernieuwen van veel fietspaden in de gemeente. Het vernieuwde fietspad is duurzaam en biedt meer rijcomfort aan de fietser. Het fietspad bestaat uit betonnen elementen. Deze elementen zijn onderling gekoppeld waardoor ze weinig weerstand geven en een comfortabel fietspad bieden. Ook zijn de fietspadelementen bestand tegen opdrukken door boomwortels. De onderhoudsvriendelijkheid en lange levensduur maakt het fietspad duurzaam.

De betonplaten zijn kant-en-klaar gekoppelde betonelementen, daardoor zijn ze minder gevoelig voor zettingen. Deze betonplaten liggen al langs de Persant Snoepweg ter hoogte van de Houtkamp en op het gedeelte tussen de rotonde en de Munnikkenbrug. Tijdens de werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug) is ook daar het fietspad vervangen door betonplaten. Zo heeft het gehele fietspad langs de Persant Snoepweg dezelfde uitstraling.

Het plan is om meer fietspaden in Leiderdorp te voorzien van deze betonplaten en daarmee het fietsverkeer in Leiderdorp te stimuleren.

Projecten met fietspaden
Bekijk voor een actueel van de werkzaamheden op deze pagina.

  • Het fietspad Persant Snoepweg is vernieuwd, vanaf de rotonde bij het ziekenhuis tot aan Engelendaal. Het voetpad is opnieuw betegeld.
  • De Hoogmadeseweg wordt momenteel duurzaam veilig heringericht. De de fietspaden het eerste kwartaal van 2020 voorzien van betonelementen.
  • Het fietspad Engelendaal wordt vernieuwd. Verwachting is dat de werkzaamheden in het tweede kwartaal van 2020 gereed zijn.
  • Wij starten werkzaamheden aan de Hoofdstraat. Het doel is om de fietsveiligheid te verbeteren. Er is veel fietsverkeer op de Hoofdstraat, maar de situatie is niet altijd veilig.
  • Wij starten wij met het verbeteren van het fiets- en voetbad onder de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug). Het fietspad bij de Leiderdorpsebrug (Stierenbrug) wordt breder toegankelijk vanaf de Berkenkade en Ockenrode.