Artikel Fietsen

Aankondigingsborden voor werkzaamheden aan fietspaden

Binnenkort komt u deze borden tegen.

fietsen

fietsen2

Via deze borden kondigen wij aan waar de gemeente Leiderdorp bezig is met fietsverbeteringen. Bij ieder fietspad dat verbeterd gaat worden, komt dit bord te staan. Het bord wordt iedere keer verplaatst naar een ander fietspad.

 


 

Nieuw fietspad voor Persant Snoepweg

fietsen 3

Vanaf maandag 16 juli gaan we aan de slag met het fietspad op de Persant Snoepweg tussen de rotonde bij het ziekenhuis en de Munnikkenbrug.
De werkzaamheden duren maximaal tot en met week 31 (vrijdag 3 augustus). Tijdens de werkzaamheden worden fietsers via Elisabethhof omgeleid.

Wat gaat er gebeuren
Het straatwerk gaat eruit en er komt Easypath voor terug. Easypath zijn gekoppelde prefab betonnen elementen die daardoor minder gevoelig zijn voor zettingen. Doel van de platen is om het fietscomfort te verbeteren. Dergelijke betonnen platen liggen al langs de Persant Snoepweg ter hoogte van de Houtkamp en worden in de tweede helft van 2018 ook aangelegd tussen de rotonde ziekenhuis en kruising Engelendaal. Op deze manier krijgt het fietspad langs de Persant Snoepweg dezelfde uitstraling.

Het blijft een fietspad en wandelaars mogen die ook gebruiken (er is geen ruimte voor een apart voetpad). Het pad wordt wel verbreed waar het kan.