Artikel Werkzaamheden Leiderdorp

Websites voor werkzaamheden

  • Op de website MOOR kunt u de actuele (graaf)werkzaamheden vinden die nodig zijn om het kabel- en leidingnetwerk up to date te houden. U ziet de werkzaamheden van heel Nederland, maar u kunt inzoomen op Leiderdorp.
  • Op de website Melvin kunt u de actuele wegwerkzaamheden vinden.

---

Achthovenerweg
Vanaf vrijdag 18 juni brengen wij een wegversmalling met een drempel aan op de Achthovenerweg. De werkzaamheden starten om 9.00 uur. Op zondag 20 juni om 18.00 uur zijn de werkzaamheden klaar. Tijdens de werkzaamheden is de Achthovenerweg afgesloten. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, proberen wij de werkzaamheden in één weekend klaar te hebben. Daarom duren de werkzaamheden op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur als dat nodig is.

Meer informatie lees je op deze pagina.

---

Engelendaal
Aan de Engelendaal, ter hoogte van Statenhof, is het fietspad in gebruik genomen als bouwweg (een laad- en loszone voor vrachtverkeer). De situatie blijft tot zomer 2022 van kracht. Er is bebording geplaatst om fietsers om te leiden. De BP is bereikbaar.

---

Werkzaamheden Waterbies Heelblaadjespad
Binnenkort starten de sloop- en bouwwerkzaamheden voor project 'De Waterbies' aan het Heelblaadjespad. Dat betekent dat we voor de veiligheid de brug van de Gallaslaan en Heelblaadjespad afsluiten, en dus ook het parkeerterrein aan het Heelblaadjespad niet meer te gebruiken en bereikbaar is. 

Vanaf 31 mei gaan we diverse afsluitingen met hekken realiseren en verkeersborden voor omleidingen plaatsen.

---

Werkzaamheden Leidsedreef
Aan de is de afgelopen jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Nu de bouwwerkzaamheden klaar zijn, gaat de gemeente Leiderdorp de Leidsedreef opnieuw inrichten. De werkzaamheden worden verricht op de Leidsedreef vanaf de Rietschans tot aan de Zijldijk.

De werkzaamheden lopen volgens planning en zijn naar verwachting medio tweede kwartaal afgerond. Daarna wordt gewerkt aan de volgende fasen. De planning ziet u op de projectpagina.

Doorgaand verkeer wordt door middel van omleidingsborden omgeleid. Fietsers kunnen via het trottoir het werk passeren. Meer informatie over het project vindt u op deze pagina.
---

Vernieuwing fietspad Engelendaal
Langs de Engelendaal (tussen de ingang Winkelhof en de Heinsiuslaan) wordt gewerkt aan het vernieuwen van het fietspad. Het fietspad wordt daarbij verbreed en vervangen door betonnen elementen die ook elders op de fietspaden langs de Engelendaal liggen. Hiermee kan het fietspad weer een aantal jaren mee.

Na dit stuk worden ook de andere fietspaddelen langs de Engelendaal vervangen aan de zijde van de Winkelhof. Daarbij wordt tevens het bestaande trottoir meegenomen. De werkzaamheden lopen door tot voorjaar 2021.

Fietspad
Fietspad 2
Fietspad 3

---
Werkzaamheden aan het elektriciteitsnet
Vanwege extra benodigde transportcapaciteit is een extra kabelverbinding nodig voor het elektriciteitsnet. Op de kaart vindt u waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Liander werkt aan tracé 6 van 17 mei 2021 tot en met 11 juni 2021. De totale werkzaamheden zijn naar verwachting in juni 2021 afgerond.

Energienet