Het Statendaalderplein (project Centrumplein) krijgt een opknapbeurt. Het plein bij winkelcentrum Winkelhof wordt eigentijdser, veiliger, groener en levendiger. De werkzaamheden starten op 21 juni 2021 en zijn naar verwachting 30 juli klaar.

Het plein krijgt gedeeltelijk nieuwe bestrating en wordt waar nodig opgehoogd. Er komen nieuwe bankjes, afvalbakken, fietsparkeervoorzieningen en straatverlichting. De muur en een deel van de trappen aan de kant van de Karolusgulden verdwijnen. Ze maken plaats voor plantvakken. De trap naar de Florijn wordt een hellingbaan. De betonnen rand van de plantenbak met leilindes langs de Engelendaal verdwijnt, zodat voetgangers en fietsers een betere doorgang krijgen. De boom die in het plantvak midden op het plein staat, wordt verplaatst. Er komen 2 leilindes bij in de rij langs de Engelendaal. In de plantvakken komt eerst eenjarige beplanting. Definitieve beplanting in de plantvakken en van de leilindes volgt in het najaar. Ook de openbare verlichting op het plein wordt vervangen.

Bereikbaarheid

Het plein blijft tijdens de opknapbeurt toegankelijk voor voetgangers, fietsers en standplaatshouders. De aannemer houdt rekening met de bereikbaarheid van de aanliggende panden.

Vragen en klachten over de uitvoering

Bij vragen of klachten tijdens de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer Wim Langstraat van Daallin B.V. op telefoon 06-30542032.

Planning

21 juni 2021: start uitvoering
30 juli 2021: opknapbeurt klaar
najaar 2021: definitieve beplanting in plantvakken en planten leilindes

Achtergrond

De gemeenteraad heeft op 25 januari 2021 besloten het plein op te knappen. Aanvankelijk zou dat gebeuren als onderdeel van nieuwbouwplannen voor de plek waar vroeger het gemeentehuis stond. Die plannen laten nog even op zich wachten. Vanwege de slechte onderhoudstoestand wordt het plein nu al aangepakt. 
Bekijk de pagina Locatie gemeentehuis voor informatie over de nieuwbouwplannen.

Documenten

Planning opknapbeurt Statendaalderplein (juni 2021)
Presentatie Ruimtelijke en programmatische uitgangspunten locatie Engelendaal en herinrichting Statendaalderplein (3 maart 2020)

Contact

Projectleider: Joke Boot
E-mail: info@leiderdorp.nl
Telefoon: 071 54 58 500