Op dit moment wordt er aan het Engelendaal gewerkt aan een nieuw fietspad. Er wordt een Easy-Path fietspad aangelegd, die duurzaam is en meer rijcomfort biedt aan de fietser. 

Over het fietspad
Op het Engelendaal is het fietspad tussen de van de Havenlaan en de Buitenhoflaan inmiddels gereed. Het oude fietspad was smal en voldeed niet meer aan de huidige norm. Daarom is er besloten het fietspad te verbreden naar 3,50 meter. Het trottoir was erg breed en is nu versmald naar 1.70 meter om zo ruimte te creƫren voor het fietspad.

Het voetpad tussen het fietspad en het bushokje is 90 centimeter breed. Dit is volgens de wettelijke norm. Tussen het voetpad en de bushalte is geen hoogteverschil. Dit maakt het mogelijk om, als het nodig is, een stukje van het fietspad te gebruiken.

Verdere werkzaamheden
Op het Engelendaal is het fietspad tussen de van de Havenlaan en de Buitenhoflaan inmiddels gereed.

Er wordt nu gewerkt tussen de Buitenhoflaan en de Heinsiuslaan. Ook hier wordt het principe toegepast van een 3,50m breed fietspad. Te hoogte van de Ommedijk zal er een lage keerwand worden geplaatst langs het water om zo de benodigde breedtes van 3.50 meter voor het fietspad en een ruim trottoir te kunnen realiseren.
De volgende fase is tussen de Heinsiuslaan en het benzinestation (Winkelhof). Ook hier geldt weer een fietspadbreedte van 3,50m en een trottoirbreedte van 2,00 m. Tevens worden er een aantal bochten uit het fietspad gehaald en komt het fietspad naast het huidige trottoir te liggen. De groenstroken worden opnieuw ingericht.

Meer informatie
Heeft u verder nog vragen? Stuur een e-mail naar info@leiderdorp.nl , met als onderwerp 'Fietspad Engelendaal'.