Artikel Groene Hart Centrum

Het voormalige informatiecentrum A4 in de Bospolder krijgt een nieuwe bestemming. Het gemeentebestuur wil het karakteristieke gebouw en omliggende terrein een recreatieve en educatieve functie geven. Het gebouw is nu nog tijdelijk in gebruik als bezoekerscentrum en kantoor van TenneT voor het project Randstad Noordring 380 kV

Concept
Hollandse energie wordt het thema van de nieuwe recreatieve functie. De locatie moet een plek worden waar bezoekers het typisch Hollandse polderlandschap kunnen ervaren, beleven en leren kennen. Ter plaatse en als startpunt voor verkenning van de omgeving. Om zich te onderscheiden van andere Groene Hart centra, zal de nadruk liggen op edu-experience. Door zelf dingen te doen en te ontdekken, maken bezoekers kennis met typisch Hollandse gebiedskenmerken. Het centrum krijgt ook een informatieve functie. Eigentijdse en interactieve vormen van informatievoorziening moeten bezoekers inspireren tot een bezoek aan het gebied. Voor mensen die zoeken naar een bijzondere ervaring op de plek van bestemming wordt tevens gedacht aan culturele activiteiten.

Documenten
Conceptboek (in november 2014 vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders als uitgangspunt voor de functiewijziging)

Contact
Projectleider: Joke Boot
E-mail: informatiecentrum@leiderdorp.nl.