Artikel Werkzaamheden Spanjaardsbrug

Werkzaamheden Spanjaardsbrug

De werkzaamheden aan het beweegbare deel van de Spanjaardsbrug zijn afgerond. Op 6 september start de provincie met de laatste werkzaamheden. Er vindt onderhoud plaats aan het brugwachtershuisje en er wordt een nieuwe technische ruimte gebouwd. Ook worden de punten waar de brug in gesloten situatie op rust, de opleggingen, gesloopt en vervangen. Tot slot vervangt de provincie Zuid-Holland nog een klein stuk asfalt op de brug.

De laatste werkzaamheden in de technische ruimte van de brug zijn eind 2019 afgerond. Kijk voor actuele vaarweg stremmingsinformatie op de website Vaarweginformatie.nl: Spanjaardsbrug.
Afsluiting Spanjaardsbrug

In het weekend van vrijdag 6 september 09.30 uur tot maandag 9 september 06.00 uur is de Spanjaardsbrug afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Zijlbrug. Van maandag 9 september 06.00 uur tot maandag 23 september 05.00 uur is de brug alleen beschikbaar voor voetgangers en (brom)fietsers. Het overige verkeer wordt ook dan omgeleid via de Zijlbrug

De Spanjaardsbrug is tijdens het weekend van 6 september ook afgesloten voor scheepvaart. Twee keer per dag – om 10.00 uur en 16.00 uur – wordt de brug geopend voor scheepvaart met een maximale breedte van 5,5 meter. Vanaf 9 september 06.00 uur wordt de brug wel bediend.

Meer informatie
Op de website van de provincie Zuid-Holland vindt u meer informatie over het groot onderhoud: www.zuid-holland.nl/bruggenleiden. Voor actuele informatie over stremmingen en omleidingen kunt u de Bouwapp op uw smartphone installeren via de Appstore of Playstore.